Top&Flop Over een Genks goudhaantje, "Jess we can", de RSCA-revival en Ivan Leko Bridges Army

Over een Genks goudhaantje, "Jess we can", de RSCA-revival en Ivan Leko Bridges Army
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Leandro Trossard

De schouderblessure van Leandro Trossard is sneller dan verwacht achter de rug en het moge duidelijk zijn: de winger heeft niet aan kwaliteiten of vorm ingeboet. Met twee doelpunten was hij opnieuw matchwinnaar voor De Smurfen.

Trossard is met acht goals inmiddels helemaal bovenaan de stand der topschutters geslopen én geeft bovendien ook nog flink wat assists. Rond hem dartelen ook Maehle en andere kornuiten, waardoor de Genkenaars terecht en logisch aan de leiding staan in de stand.

Gent & Anderlecht staan op

KAA Gent heeft een nieuwe trainer en dat leverde in Oostende hoge pressing, veel druk en een snelle balcirculatie op. We gaan na 90 minuten geen Hosanna roepen, maar indrukwekkend was de eerste wedstrijd alvast wel. 

Een uurtje lang zagen we ook het Anderlecht van de eerste weken terug, met Dimata opnieuw in een glansrol én met een hattrick. Aanvallers in vorm, het geeft paars-wit toch weer dat tikkeltje extra cachet - afwachten of de lijn nu wordt doorgetrokken.

Ivan Leko Bruges' Army

Ivan Leko was er zichtbaar van aangedaan, zoveel was duidelijk. Het eerbetoon aan zijn persoon op vrijdagavond in Jan Breydel was dan ook bijzonder mooi.

De supporters stonden, staan en blijven achter hun coach staan. Die had zich leukere dingen voorgesteld tijdens het interlandreces dan een nachtje in de cel te moeten zitten en overal door het slijk te worden gehaald, maar de steun van de fans deed hem dus deugd.

FLOP

Geen Brugs antwoord

Ivan Leko had vooraf op een persconferentie wel al aangegeven dat hij alles gestes van de fans dubbel en dwars wilde teruggeven. Met een klinkende prestatie op het veld dus.

En dat kregen de blauw-zwarte supporters hoegenaamd niet. Tegen Waasland-Beveren werd verder gegaan op de neerwaartse spiraal van de voorbije weken, waardoor Club zijn slechtste match van het seizoen speelde. Monaco indachtig zal het niveau opnieuw de lucht in moeten.

0 op 24

Francky Dury zag zijn Zulte Waregem een degelijke tot goede prestatie afleveren op bezoek bij Charleroi. Dat leek na een spectaculaire ommekeer zelfs voor drie waanzinnig belangrijke punten te gaan zorgen. Maar ...

Opnieuw verslapte de concentratie, opnieuw werd de match helemaal weggegeven in het slot en opnieuw bleef Essevee met lege handen achter. Acht nederlagen op een rij, dat is gewoon ongelooflijk slecht. De letterlijke woorden van Dury overigens.

En Lokeren?

En ook Sporting Lokeren zat opnieuw in de spreekwoordelijke hoeken waar de klappen vallen. Opnieuw goed meespelen, maar dan toch in het slot opnieuw de punten te grabbel gooien.

Het maakt ook voor Peter Maes de puzzel steeds moeilijker om te leggen. 5 op 33 is sowieso geen goede zaak, benieuwd of en wanneer ze daar komaf mee kunnen maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties