Analyse De ene spits is de andere niet: het aanvallende geweld van Club Brugge onder de loep

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 29 reacties
De ene spits is de andere niet: het aanvallende geweld van Club Brugge onder de loep

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Ivan Leko beschikt in zijn kern over meer dan genoeg opties om zijn tweespitsensysteem in te vullen, maar of ze allemaal even rendabel zijn? Dat is al een heel ander verhaal. De verschillen in kwaliteit, vorm en vertrouwen blijken toch vrij groot. Overzicht van de Brugse spitsen.

Wesley Moraes - Onmisbare #1

Speelminuten: 1.157
Doelpunten: 9
Assists: 3

De onbetwiste nummer één, niet alleen van Club Brugge maar wellicht van de hele Belgische competitie. De 21-jarige Braziliaan is een gevaarte op zodanig veel vlakken dat enkel een verdediging van het kaliber Atlético Madrid hem kan lamleggen. Zijn onverwacht verlengd verblijf was waarschijnlijk de beste deal die de club in de zomer heeft afgesloten, het toekomstige prijskaartje is sindsdien alleen maar toegenomen.

Siebe Schrijvers - MIP

Speelminuten: 726
Doelpunten: 6
Assists: 0

De MIP (most improved player) gaat naar Schrijvers. Hij vond moeilijk zijn weg in een nieuwe omgeving buiten Genk, maar bewijst nu al een paar weken hoe scherp hij staat en blijft in stijgende lijn gaan. De Jonge Duivel verdient het stilaan om de vaste spits naast Wesley te worden.

Jelle Vossen - Geblesseerde 'ancien'

Speelminuten: 615
Doelpunten: 4
Assists: 1

Vossen zorgt voor verdeeldheid onder de fans. Sommige matchen kan hij knallen - zijn seizoen begon nog met een hattrick - en andere is hij compleet onzichtbaar. Als de 'ancien' van 29 jaar moet hij toch iets te vaak onderdoen voor het jonge geweld. In 2018 zal Vossen niet meer spelen door een zware knieblessure.

Emmanuel Dennis - Veelzijdige snelheidsduivel

Speelminuten: 574
Doelpunten: 2
Assists: 0

Dennis is een speciaal geval omdat hij door blessureleed van zijn ploegmaats al meer op de flanken (allebei) stond dan in de punt. Leko lijkt hem daar vooral als back-up te gebruiken, maar zal steeds op hem kunnen rekenen. Zeker wel een meerwaarde met zijn snelheid en veelzijdigheid.

Kaveh Rezaei - Peperdure floptransfer?

Speelminuten: 397
Doelpunten: 1
Assists: 1

Eerlijk? De duurste binnenlandse transfer ooit scoort voorlopig een dikke onvoldoende. Zijn seizoen begon nog met drie goals voor Charleroi, maar in Brugge kan hij zijn plaatsje maar niet vinden. Dinsdag was hij in de klinkende zege tegen KVO (4-0) nog de enige die echt uit de toon viel en daardoor kreeg hij zelfs het eigen publiek lichtjes tegen zich. Neen, Rezaei gaf Leko nog niet veel redenen om hem titularis te maken, maar een verzachtende factor is dat hij ook een drietal weken geblesseerd moest toekijken. 

Loïs Openda - Toekomstproject

Speelminuten: 245
Doelpunten: 0
Assists: 1

Openda is een toekomstproject. De benjamin van amper 18 jaar toonde al meermaals hoe gevaarlijk hij kan zijn, maar moet nog constanter en efficiënter worden. Er wordt nu vooral over zijn twee cruciale missers in de Champions League gesproken, dus een olifantenhuid ontwikkelen en zijn vertrouwen niet laten aantasten door externe factoren is de boodschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties