Analyse Drie sleutelfactoren voor de topper Genk-Club Brugge

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 16 reacties
Drie sleutelfactoren voor de topper Genk-Club Brugge

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Genk-Club Brugge: de ongeslagen leider tegen de regerende kampioen. Een favoriet aanduiden is héél moeilijk, maar hier zijn wel drie aandachtspunten die vanavond over de topper kunnen beslissen. Wie zal zegevieren in de Luminus Arena?

Clement vs. Leko

Qua voetballende kwaliteiten zitten Genk en Club samen op de top, dus zal het verschil deels gemaakt moeten worden met het tactische plan. Een werkje voor Clement en Leko.

Als we één moeten kiezen, heeft Clement heeft misschien nog net een streepje voor. Een uitstekende people manager, kan het ontbreken van een sleutelspeler als Trossard naadloos opvangen en vindt zelfs in de zwaarste omstandigheden de correcte tactische aanpassingen. Kijk bijvoorbeeld naar de 2-4 comeback op de Antwerpse Bosuil. Toch zaken waar Leko zeker in de voorbije maand meer moeite mee had.

Nog een interessant weetje: Club Brugge is de beste starter van de hele competitie met al zes goals in het openingskwartier, terwijl Genk koning is van het slotkwartier met maar liefst twaalf goals. 

Topmiddenveld vs. topmiddenveld

De strijd zal meer dan waarschijnlijk beslist worden op het middenveld - lees hier ook wat Leko daar zelf over te zeggen had - en dan kan er geen betere match zijn dan Genk tegen Club. Op elke positie van het driemansveld kijken absolute toppers elkaar in de ogen. 

  • Trossard - Vanaken had een topduel tussen de favorieten voor de Gouden Schoen kunnen worden, maar die eerste geraakt helaas niet fit. Malinoskyi moet echter niet veel onderdoen. Hij en Vanaken staan samen op kop in de stand van de doelpuntenproductie met een voet in dertien doelpunten.
  • Pozuelo - Vormer is de clash van de kapiteins. Twee heel verschillende types, die allebei een cruciale rol hebben binnen hun respectievelijke ploeg en elkaar veel zullen tegenkomen.
  • Op het verdedigende middenveld zijn verschillende mogelijkheden: Berge/Heynen - Nakamba/Rits. Optie 1 is tussen langdurige vaste waardes die vooral geremd werden door blessureleed, optie 2 is tussen twee onverwacht sterke revelaties. Dit wordt nog wachten op het wedstrijdblad met de opstellingen.

Willen vs. Moeten

Dan is er nog het mentale aspect. 'Kunnen' geldt voor beide ploegen, maar Genk leeft op een wolk en mag eerder spreken van 'willen', terwijl Club Brugge na een uitzonderlijk moeilijke oktobermaand 'moet' bevestigen dat het op z'n minst naast de huidige leider kan blijven.

Niemand lijkt Genk momenteel te kunnen afstoppen, maar zo'n sprookje kan quasi onmogelijk een heel seizoen blijven duren. Vergeet niet dat Club Brugge de eerste twee maanden van de competitie ook onklopbaar leek, althans tot de rekker kaste in de topper tegen Standard. Dan volgde een maand zonder zege, tot ze de reeks uitgerekend deze week tegen KVO met overtuiging konden breken.

Wie weet kan blauw-zwart nu zelf de code kraken? Of houdt Genk toch de punten thuis? Geef hieronder jouw favoriet mee in de poll!

Wie wint #GNKCLU?

59%
41%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties