Sollied komt én Sollied viert: Lokeren kan na meer dan twee maanden weer eens winnen

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren
| 0 reacties
Sollied komt én Sollied viert: Lokeren kan na meer dan twee maanden weer eens winnen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trond Sollied mag vieren op zijn eerste avond in het Daknamstadion! Marecek en Miric scoorden binnen dezelfde minuut en Lokeren versloeg Eupen uiteindelijk met 2-0 voor de eerste zege in meer dan twee maanden.

De eerste echte test voor Sollied! Al zal hij vermoedelijk tegen Anderlecht ook al zijn zegje gehad hebben, want tegen Eupen stond exact dezelfde basiself tussen de lijnen.

De hand van Sollied?

Na minder dan een week aan het roer is het wat vroeg om al over de hand van Sollied te gaan spreken, maar één ding is zeker: Lokeren begint anders te spelen. Op een goeie manier. Perfect is het zeker nog niet, maar het verloopt allemaal georganiseerder, aanvallender en met meer vertrouwen. 

En het belangrijkste dat dit seizoen ontbrak: mét resultaat. Na tien minuten nam Marecek een afvallende bal van Bushiri vol op de slof en recht in de verste kruising: 1-0. Na elf minuten beging Blondelle een flater waar je in tijden van matchfixing vragen zou bij beginnen stellen, Miric kon uiteindelijk profiteren: 2-0.

Dat was dan weer tekenend voor Eupen: het centrale duo Bushiri-Blondelle speelde als lammetjes op een ijspiste, Van Crombrugge had een keer groot geluk dat een gemiste trap niet de 3-0 opleverde... Enkel Lazare was echt een lichtpunt, meermaals dook hij gevaarlijk op in de Lokerse zestien. 

Tweede overwinning van het seizoen

Even tussendoor: geen schreeuwende en armengooiende coach aan de dugout van Lokeren. Sollied heeft zich de hele wedstrijd zelfs geen enkele keer rechtgezet, enkel assistent Vidarsson deed dat af en toe. Groot contrast met voormalige coach Peter Maes.

Vanop de bank zag hij wel hoe Lokeren het liedje kon uitzingen. De tweede helft was van een ondermaats niveau, Hupperts liet nog twee uitstekende kansen op een derde goal liggen en daarmee is alles daarover zo'n beetje gezegd. Lokeren won dus met 2-0 tegen Eupen en is dankzij die tweede overwinning van het seizoen - en de eerste onder Sollied - los van de laatste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties