Opmerkelijk: bekritiseerde Hein Vanhaezebrouck legt in Jupiler Pro League betere cijfers voor met Anderlecht dan met Gent

Malik Hadrich
Malik Hadrich
| 16 reacties
Opmerkelijk: bekritiseerde Hein Vanhaezebrouck legt in Jupiler Pro League betere cijfers voor met Anderlecht dan met Gent
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck neemt het met Anderlecht zondag op tegen KAA Gent. Een bijzondere wedstrijd voor de coach, want met de Buffalo's werd hij al eens een keertje kampioen in het verleden. Maar wat als we het bilan vergelijken tussen zijn beide clubs, vallen toch wat zaken op.

Het bilan van Hein Vanhaezebrouck bij Sporting Anderlecht tot en met de match in Turkije op donderdagavond? 25 overwinningen, 8 gelijke spelen en 22 nederlagen - ofwel 1,51 punten per wedstrijd.

Bij Gent is zijn bilan met 82 overwinningen, 45 gelijke spelen en 41 nederlagen met 1,73 punten per wedstrijd merkelijk beter.

Opmerkelijk is wel als we de cijfers samenleggen van Vanhaezebrouck in de Belgische competitie alleen. Dat doet hij beter bij Anderlecht dan bij Gent (58,51% tegenover 57,55%). 

De play-offs in Gent (53,33%) waren gemiddeld genomen wel beter dan zijn play-off 1 vorig seizoen met Anderlecht (12 op 30, 40%), maar in de reguliere competitie gaat het beter bij paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties