Oranje Leeuwinnen zetten fikse stap richting WK vrouwenvoetbal na klinkende overwinning

Europees kampioen Nederland of Zwitserland. Een van beiden pakt het laatste UEFA-ticket voor het WK 2019 in Frankrijk. Nederland deed in eigen huis alvast een serieuze stap in de goede richting.

In een uitverkochte Galgenwaard in Utrecht speelden de Oranje Leeuwinnen hun eerste wedstrijd in de finales van de play-offs tegen Zwitserland, dat in de halve finales nog de Belgian Red Flames had uitgeschakeld.

Bij de Leeuwinnen begon Vivianne Miedema in de basis voorin in de plaats van Beerensteyn, die het in de halve finales tegen Denemarken prima had gedaan.

Voor de pauze werd niet gescoord, net na de rust kon Sherida Spitse haar team verlossen met de 1-0. Halfweg de tweede helft verdubbelde Lieke Martens de score voor een prima uitgangspositie voor de Leeuwinnen.

Miedema maakte er tien minuten voor tijd zelfs nog 3-0 van, waardoor de terugwedstrijd op 13 november in Zwitserland (quasi) overbodig lijkt.