Sterker Kortrijk met lege handen na recorddoelpunt (19 seconden!) van ondermaats Standard

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Kortrijk
| 9 reacties

Verkijk u niet op de 0-2. KV Kortrijk was voor het grootste deel van deze match de betere ploeg, maar een doelpunt na 19 seconden en een onverwachte penalty beslisten toch in het voordeel van Standard.

Prijs na 19 seconden

Met de deur in huis vallen, heet dat dan. De bezoekers trapten af, Mpoku snelde meteen zijn rechterflank af en via Bastien zorgde Lestienne voor de ultrasnelle 0-1. De timer gaf op dat moment 19 seconden aan.

Héérlijke manier om te beginnen en dat kunnen we gerust over het hele openingskwartier zeggen. Beide ploegen schoten uit de startblokken met erg aanvallend voetbal en dat resulteerde ook in grote kansen: Lestienne en Mpoku waren een gesel, aan de overkant schilderde De Sart net niet in de kruising van Ochoa.

Voetbal of rugby?

De mooie kansen begonnen wel beetje bij beetje af te zwakken. Mboyo, Kanu, Lestienne... Allemaal konden ze hun pogingen niet meer kadreren en de frustratie bouwde op. Daar begon de match hard onder te lijden.

Het slotkwartier van de eerste helft was zelfs geen voetbal maar eerder rugby. De fouten stapelden op en scheidsrechter Wesley deelde maar liefst vijf gele kaarten uit. Van der Bruggen had misschien zelfs rood verdiend voor een horrortackle op Bastien. Kagelmacher blesseerde zich nog en bleef bij de rust binnen.

Koude douche in Kortrijk

Gelukkig keerde het goeie spel terug na de pauze en dat was vooral - of zeg maar helemaal - aan KV Kortrijk te danken. De thuisploeg ging erg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en drukte de Rouches met de rug tegen de muur. D'Haene verstuurde talloze voorzetten, die niemand kon benutten.

Het tweede doelpunt viel echter nog totaal uit het niets aan de overkant. Mpoku mocht pas in de 75ste minuut voor het eerst sinds de pauze nog eens de zestien binnendringen en D'Haene beging de fout: penalty. De kapitein twijfelde niet en zette zelf de eindscore van 0-2 op het scorebord.

Standard kan de heenronde na enkele mindere weken dan toch afsluiten met een gedeelde zesde plaats, Kortrijk is ondanks opnieuw een sterke prestatie slechts twaalfde in de rangschikking.