Reactie Standard kan terug winnen én rekenen op kapitein Mpoku: "Mooi voetbal? Dat kan me absoluut niet schelen"

Yannick Lambrecht Jordan Horwood
Yannick Lambrecht en Jordan Horwood vanuit Kortrijk
| 1 reacties
Standard kan terug winnen én rekenen op kapitein Mpoku: "Mooi voetbal? Dat kan me absoluut niet schelen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rouches sluiten een wisselvallige eerste seizoenshelft dan toch winnend af. Het resultaat was het belangrijkste om mee te nemen uit Kortrijk (0-2) én nog een grote opsteker: kapitein Paul-José Mpoku is helemaal terug van de partij.

De kapitein was bij zijn eerste basisplaats sinds half oktober meteen van levensbelang met een pré-assist bij de openingsgoal en een penalty die hij zelf uitlokte en omzette.

"Het was niet onze beste wedstrijd... Maar dat kan me absoluut niet schelen", lachte Mpoku in Kortrijk. "We vertrekken hier met drie punten en we staan terug in de top zes, dat is het belangrijkste."

"We hebben nu begrepen dat we niet alle matchen kunnen winnen met mooi voetbal", ging hij verder. "Snel scoren en sterk verdedigen, dat was ons wedstrijdplan in de voorbije wedstrijden. Maar we beseffen even goed dat die tactiek niet altijd zal werken."

De (te) lange reeks zonder winst is bij deze net voor de interlandbreak ten einde. "Het blijft een proces en we blijven eraan werken. Het zal nog nodig zijn om een winstreeks neer te zetten als we in de top zes willen blijven. We hebben geleerd uit onze fouten", aldus Mpoku.

Apengebaren

Minder nieuws: Mpoku en zijn Afrikaanse ploegmaats werden opnieuw hard aangepakt door de aanhang van KV Kortrijk, lees hier zijn reactie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties