Fantastische cijfers, maar hoe belangrijk is de herfsttitel voor KRC Genk?

Fantastische cijfers, maar hoe belangrijk is de herfsttitel voor KRC Genk?
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk kan mooie statistieken voorleggen halfweg de reguliere competitie en is daarmee met recht en reden herfstkampioen.

"We zijn halfweg de reguliere competitie en we staan vier punten voor op onze dichtste concurrenten. Een aantal maanden of zelfs weken geleden had iedereen daar blindelings voor getekend", aldus Philippe Clement. 

"We verloren nog niet halfweg de competitie en we willen altijd en overal winnen, dus we kijken uit om de rest van het seizoen zo verder te doen", ziet ook Ally Samatta het zitten. "We nemen elke wedstrijd erg serieus en we willen doorgaan op alle fronten."

Hier hadden we vooraf zeker voor getekend

"Natuurlijk hadden we liever gewonnen van Moeskroen om de kloof te vergroten, maar vier punten voorsprong halfweg is zeker niet slecht. We kunnen niet elke match winnen, maar het wordt een heel lang seizoen."

Ook Leandro Trossard is blij met de herfsttitel: "We hebben al 26 matchen gespeeld, het meest van alle teams. We staan 4 punten los, dat is nog altijd goed en in de competitie hebben we nog niet verloren. Hier had iedereen voor getekend voor de start van het seizoen, nu moeten we gewoon doorpakken. Dit is zeker geen rem op onze flow."

De cijfers van Genk op een rijtje: 

  • 26 wedstrijden
  • 19 overwinningen, 6 gelijke spelen, 1 nederlaag
  • 67 goals gemaakt, 27 tegengoals
  • 25 keer gescoord, 1 keer niet
  • 9 clean sheets
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties