Lommel-spelers Neven en Henkens kijken vooruit naar clash tegen Union, maar voelen de vermoeidheid: "We kunnen geen zeven nieuwe namen zetten, daar is kern niet breed genoeg voor"

Mathias Vranckx
| 1 reacties
Lommel-spelers Neven en Henkens kijken vooruit naar clash tegen Union, maar voelen de vermoeidheid: "We kunnen geen zeven nieuwe namen zetten, daar is kern niet breed genoeg voor"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat Lommel - Union op de agenda. Na dinsdag op Den Dreef tegen OHL gespeeld te hebben, volgt voor de Lommelaren zaterdag een duel tegen ploeg in vorm Union. De wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op voor de Limburgers. Maar Glenn Neven en Robin Henkens geloven rotsvast in de drie punten.

Union versloeg gisterenavond (6 december, nvdr.) nog Royal Knokke FC in de Beker van België. Het werd 3-2 in het voordeel van de Brusselaars. Al zijn Neven en Henkens niet bepaald onder de indruk. Neven: "Dat maakt ons niet echt veel uit. Ik heb hun opstelling tegen Knokke gezien en het bleek dat ongeveer vier basisspelers rust hadden gekregen. Knokke speelt met alle respect ook in een lagere reeks, dus die 3-2 overwinning van Union zegt niet zoveel." 

Nadeel

Middenvelder Henkens deelt die mening. "We zijn daar niet mee bezig. In de vorige ronde op Anderlecht  hebben ze wel indruk gemaakt, maar dat schrikt ons niet af." De ploegmaats zitten ondanks de vermoeidheid vol vertrouwen. Neven: "We hebben dinsdag nog een wedstrijd gehad op OHL. Twee keer spelen op vier dagen, dat hakt er wel in. We kunnen ook geen zeven nieuwe namen zetten. Daar is onze kern niet breed genoeg voor. Op dat vlak zijn we in het nadeel t.o.v. Union."

Maar Neven zoekt geen excuses. "We staan maar op twee punten van hen. Als we van onze eigen sterkte uitgaan en de match met respect voor de tegenstander aanvangen, moet het kunnen. Mits drie punten springen we in het klassement over Union. Dat geeft ons team extra motivatie", zegt de Tongerse verdediger. 

Omschakeling

Voormalig KV Mechelen-speler Henkens valt zijn teamgenoot grotendeels bij. "Het zou leuk zijn om hen voorbij te steken, maar we mogen nu nog niet al te veel bezig zijn met het klassement. De Hasselaar weet dat Union zich niet zomaar zal laten kloppen. "Ze hebben een heel sterke aanval, dat is hun grootste troef, en een degelijk blok. Een complete ploeg. Maar in de omschakeling liggen er zeker kansen voor ons", besluit Henkens.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties