KVM-spits kent zijn kwaliteiten: "Het hangt van de match af of ik een Rooney of een Inzaghi ben"

KVM-spits kent zijn kwaliteiten: "Het hangt van de match af of ik een Rooney of een Inzaghi ben"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij heeft tot speeldag 8 moeten wachten om een echte kans te krijgen, maar intussen is Gustav Engvall niet meer weg te denken uit de basis bij KV Mechelen. Het oogt niet altijd even spectaculair, maar efficiënt is hij wel met acht goals en vier assists.

In vaderland Zweden werd hij soms vergeleken met Wayne Rooney, hier met Filippo 'Pippo' Inzaghi. "Misschien ben ik wel een mix van ­beiden", lacht hij in GvA. "In sommige wedstrijden kom ik graag de bal vragen en wil ik deel uitmaken van het spel. In andere duels, zeker in 1B waar ik weinig ruimte krijg, moet ik in de box wachten op mijn moment. Het hangt van de match af of ik een Rooney of een Inzaghi ben."

De 22-jarige aanvaller wou bij KVM zijn carrière nieuw leven inblazen en dat lukt bijzonder goed. "De laatste jaren in Zweden en Engeland speelde ik weinig. KV Mechelen was een belangrijke keuze in mijn carrière. Als ik zo verder kan evolueren en mijn bijdrage op het einde de promotie oplevert, wordt dit ongetwijfeld mijn beste seizoen ooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties