Francky Dury wil niet tot laatste matchen wachten om zekerheid te hebben: "Nog een geluk dat er in België maar één team zakt"

Redactie
| 3 reacties
Francky Dury wil niet tot laatste matchen wachten om zekerheid te hebben: "Nog een geluk dat er in België maar één team zakt"
Foto: © photonews

Met 17 punten uit 18 wedstrijden kan Zulte Waregem nog niet helemaal op zijn lauweren rusten. Met nog drie lastige wedstrijden voor de boeg in 2018 wordt het zaak om vol te houden en na Nieuwjaar zo snel mogelijk de schaapjes op het droge te hebben.

"Zeven weken geleden stonden we op de laatste plaats, onze reeks sindsdien is niet slecht met 12 op 21", is Francky Dury duidelijk.

"De ladder is voor ons niet zo heel hoog, want we gaan toch niet op de hoogste sporten geraken, dus moeten we stap voor stap verder evolueren. Want als je onderaan het klassement staat, dan speel je niet enkel tegen een tegenstander. Dan speel je ook tegen jezelf."

Nog een geluk dat er maar een ploeg zakt

En dus blijft het een felle degradatiestrijd, al heeft Essevee nu wel drie punten meer dan Waasland-Beveren en Moeskroen en zelfs al zes meer dan Sporting Lokeren: "In België heb je nog het geluk dat er maar één ploeg zakt, in sommige landen zijn er dat drie hé."

"Neen, ik weet niet hoelang we nog in de problemen zullen zitten. Ik hoop maar dat we zeker zijn voor de laatste twee matchen, want in zo'n laatste matchen kan er nog te veel gebeuren dat we niet graag hebben. Die situatie moeten we vermijden."

Wie gaat volgens jou sportief degraderen?

16%
48%
16%
13%
6%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties