De Lokerse doelmannen onder de loep met keeperstrainer Van Damme: "De Wolf heeft alles om het te maken"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
De Lokerse doelmannen onder de loep met keeperstrainer Van Damme: "De Wolf heeft alles om het te maken"

Sporting Lokeren zal voor het behoud in 1A nog nood hebben aan een doelman in topvorm. Momenteel is dat opkomend talent Ortwin De Wolf, de ervaren Davino Verhulst staat erachter en dan zijn er nog de beloften. Keeperstrainer Tim Van Damme geeft zijn kijk op de Lokerse doelmannen.

Ortwin De Wolf

"Ortwin heeft alles om het te maken. Hij heeft alle troeven die een moderne doelman moet hebben: lef, goed met de voeten, groot bereik, persoonlijkheid", verzekert Tim Van Damme, die hem bij de beloften klaarstoomde voor het grote werk. Nu heeft de 21-jarige goalie al zo'n indruk gemaakt dat hij zelfs op de radar van de topclubs komt. Of hij daar al klaar voor is?

"Als hij zich zo blijft ontwikkelen, zal die kans er misschien wel nog komen, maar het belangrijkste is dat hij elke week kan spelen en bevestigen. Voor zo’n jonge doelman is dat de grootste prioriteit", zegt Van Damme. "Doelman zijn bij een topclub is nu eenmaal niet hetzelfde als bij Lokeren. Dus ik zou hem de raad geven om nog af te wachten en te bevestigen. Uiteindelijk zal die kans er mogelijk wel komen."

Davino Verhulst

Het gevolg van die doorbraak is dat Verhulst (31) naar de bank verwezen is en nog maar drie competitiewedstrijden mocht spelen. "Davino is een doelman met veel uitstraling die zijn plaats in het doel absoluut waard is en de meest ervaren is van de drie", meent Van Damme.

"Niemand zit natuurlijk graag op de bank. Zeker voor zo’n ervaren rot met zoveel matchen in eerste klasse is dat niet vanzelfsprekend, maar ik merk dat hij terugknokt op training. Hij beseft al te goed dat hij er moet staan als zijn kans nog eens komt, daaraan twijfel ik geen moment."

Mogelijk is dat echter niet voor direct. "Het is een huizenhoog cliché, maar een doelman kan maar op één positie spelen en momenteel staat Ortwin op die plaats."

Robin Mantel en Wout Wijns

Dan is er ook nog Robin Mantel. Lokeren haalde de 18-jarige keeper afgelopen zomer weg bij ASV Geel. "Robin komt nog maar net piepen, maar dit seizoen heeft hij al stappen gezet. Er is zeker een duidelijk verschil tussen zijn wedstrijden van nu en van in het begin van de competitie."

"Verder traint ook Wout Wijns (doelman van de beloftenkern) soms mee met de A-kern. Wout verzamelde bovendien al een handvol selecties bij de eerste ploeg en moet een voorbeeld zijn voor de andere doelmannen bij onze jeugdteams", aldus Tim Van Damme.

Lees hier ook waarom Tim Van Damme de geschikte man is om de stap van de beloften naar de A-kern te zetten en zo in de voetsporen van de vertrokken Erwin Lemmens te treden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties