Marc Brys merkt een gebrek aan frisheid op en ziet bovendien centrale verdediger uitvallen: "Ziet er niet zo goed uit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties
Marc Brys merkt een gebrek aan frisheid op en ziet bovendien centrale verdediger uitvallen: "Ziet er niet zo goed uit"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV had van de beker een doel gemaakt, maar botste in de kwartfinales op een sterk AA Gent. Marc Brys zag een gebrek aan frisheid in zijn elftal en voerde daarom ook 3 wissels door. Maar zonder succes, want STVV ging met de 1-3 de boot in.

Na de pijnlijke 2-0 nederlaag op het veld van Lokeren kwam er geen reacties van de STVV-spelers in de bekerwedstrijd tegen AA Gent. De Truienaars startten sterk aan de eerste én de tweede helft, maar die 2x 10 minuten waren absoluut niet voldoende om ook maar een beetje aanspraak te maken op de zege. 

Marc Brys zag een gebrek aan frisheid. "Daarom dat ik enkele wijzigingen heb gedaan", vertelde hij na de wedstrijd. "Ik wilde enkele jongens die het nodig hadden rust gunnen. Acolatse liet de afgelopen 2 dagen een scherpe indruk en kreeg meteen een grote kans. Maar dan viel het stil en was er te weinig balvastheid in de ploeg."

Teixeira out

"We hebben ons op kracht laten aftroeven", baalde Brys. "We hebben te veel in de sterkte van Esiti gespeeld. Maar dat heeft met vorm en frisheid te maken. Dan kom je in een situatie waarin je geen 3 ballen na elkaar krijgt en de sleutelspelers moeilijk hun stempel op het spel kunnen drukken."

Tot overmaat van ramp zagen de Limburgers ook nog centrale verdediger Teixeira uitvallen. "Enkele minuten voor de rust schoot er iets in zijn quadriceps, dus dat ziet er niet goed uit", zei de STVV-coach nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties