Reactie Spelers Waasland-Beveren verklaren hoe trainer Custovic het tij deed keren op de Freethiel

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Beveren
| 1 reacties
Spelers Waasland-Beveren verklaren hoe trainer Custovic het tij deed keren op de Freethiel

Met amper één zege kreeg Yannick Ferrera zijn C4 bij Waasland-Beveren en zijn vervanger Adnan Custovic zet nu al een ongeziene reeks van drie opeenvolgende overwinningen neer. Dat kan geen toeval zijn. Hoe ervaren de spelers die geslaagde trainerswissel?

Na de derbyzege lichtten enkele Leeuwen het topwerk van de nieuwe coach uit. "De coach heeft een hele positieve sfeer in de groep gebracht. Hij is er altijd voor ons en accepteert elke speler zoals hij is, hij probeert ons niet te veranderen", zei Aleksandar Boljevic. "We gingen ook al op teambuilding, hij heeft een etentje betaald voor de hele ploeg en na de vorige zege bracht hij een fles champagne mee."

Ook de voorbereiding is intussen veranderd. "Hij werkt veel met beelden", ging Boljevic verder. "Tijdens de week laat hij dan foto's of video's zien vanop training waarop we gekke bekken trekken of wat onnozel doen. Voor de match tegen Lokeren toonde hij foto's van onze vreugde na de zege tegen Antwerp."

"Positivisme, samenhorigheid, voetbalplezier, dat is wat deze coach bracht", pikte kapitein Milan Massop in. "Na de verliespartijen tegen Moeskroen en Eupen leek de trainerswissel niets uit te halen, maar verrassend genoeg bleef de sfeer altijd positief."

Nu blijft dat de wissel zeker wél zijn effect heeft gehad. "Yannick Ferrera was absoluut geen slechte trainer, maar deze coach heeft er wel echt een elftal van gesmeed. De aanvallers komen op onze achterlijn verdedigen, iedereen doet vuile meters. Vroeger kwam het wat gelaten over", aldus Massop.

Lees hier ook de reactie van Adnan Custovic zelf

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties