Analyse Club Brugge en de transfers voor 2019 onder de loep: wie komt & wie gaat?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
Club Brugge en de transfers voor 2019 onder de loep: wie komt & wie gaat?

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Eerst en vooral de titel, de Supercup, de Gouden Schoen, een geslaagde Champions League-campagne, afsluiten op een mooie tweede plaats... Ja, Club Brugge mag hoe dan ook van een succesjaar spreken. Maar wat heeft de eerste maand - een transfermaand - van 2019 in petto?

"Het was tijd om een fantastisch 2018 af te sluiten en ik meen het als ik zeg dat 2019 nog beter kan worden. Er is zeker nog groeimarge", verklaarde Ivan Leko op zijn laatste persbabbel van het jaar. Die is er al zeker als nieuwe en betere spelers het blauw-zwarte shirt aantrekken.

Komen...

Bovendien kunnen die al in januari arriveren. "Met deze kern kunnen we elke match winnen, maar we moeten tegelijkertijd ambitieus en kritisch blijven. We zullen nog enkele kwaliteitsvolle spelers moeten bijhalen. Geen zes zoals vorig seizoen, maar wel één of twee." Dit zijn volgens ons de gezochte profielen:

Prioriteit nummer één is een fysiek sterke spits. Wesley vult die rol geweldig in, maar wat als hij plots geblesseerd geraakt? Dan is er een groot gat. Bovendien is de kans zeer reëel dat hij binnen een jaar niet meer in België speelt en daar moet de club op kunnen anticiperen.

Nog zo'n one man show is in zekere zin Denswil. Een linksvoetige verdediger die vooral ook nog eens kan uitvoetballen, zo heeft Club er geen twee. De paar keren dat hij afwezig was door blessure/schorsing viel dat wel heel hard op en daarom kan een alternatief zeker geen kwaad. 

Ten slotte zou een flankspeler geen kwaad kunnen, al is dat niet zo'n prioriteit als het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn namelijk keuzes genoeg, vooral op rechts, maar Leko had gewoon de onwaarschijnlijke pech dat ze op een bepaald moment letterlijk állemaal geblesseerd vielen.

... En gaan

De uitgaande transfers zijn eveneens een factor. "Het is normaal dat er interesse is voor ons beste spelers. Dat is een teken dat we goed bezig zijn en dat ze progressie maken. Maar ik ben de trainer, dus ik hou mij niet mee bezig met de transfers", aldus Leko. Dus zorgen wij even voor meer uitleg.

Zoals gezegd zou een vertrek van Denswil of Wesley een gapend gat achterlaten en zeker voor die laatste is het kwestie om nu zijn marktwaarde nog verder op te drijven. Topclubs in heel Europa staan te popelen om hem in te lijven - het is al een half wonder dat hij vorige zomer nog niet vertrok - en in de nabije toekomst zal één van hen wellicht wel z'n zin krijgen.

Overigens zal het bestuur aanbiedingen voor een aantal (overbodige) spelers op z'n minst wel overwegen. Dan denken we bijvoorbeeld aan Tomecak, Decarli of Peres.

Nog één zaak om in 2019 in acht te nemen: aflopende contracten. Vooral het verlengd verblijf van trainer Leko is een groot vraagteken, Poulain is de enige basisspeler die in de zomer einde contract is. Beiden hebben opvallend genoeg naar eigen zeggen nog niets gehoord van het bestuur. De contracten van Denswil, Vossen en Vlietinck lopen nog tot 2020, de rest van de kern zit helemaal veilig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties