OFFICIEEL: Eén dag voor vertrek naar Spanje heeft Anderlecht dan toch nieuwe coach beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 252 reacties
OFFICIEEL: Eén dag voor vertrek naar Spanje heeft Anderlecht dan toch nieuwe coach beet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft een dag voor het vertrek naar Spanje dan toch een nieuwe trainer beet. De directie van paars-wit heeft de knoop doorgehakt en de Nederlander Fred Rutten aangesteld als coach.

Witte rook in het Astridpark, want zondagnamiddag werd na een lange zoektocht dan toch een nieuwe coach voorgesteld. Fred Rutten krijgt de sportieve touwtjes in handen bij RSC Anderlecht. 

Rutten werd al enkele dagen gelinkt aan paars-wit, maar technisch directeur Frank Arnesen zijn voorkeur ging uit naar zijn landgenoot Kasper Hjulmand. Maar de directie van de recordkampioen in België heeft dan toch unaniem beslist om Rutten aan te stellen. 

Ex-Schalke, PSV en Feyenoord

"We gaan een samenwerking met Rutten aan om dit en volgende seizoenen mooie successen te realiseren", laat sportief directeur Michael Verschueren weten. De 56-jarige Rutten, die vrij was sinds zijn vertrek bij Maccabi Haifa in november, vertrekt maandag meteen mee op stage met Anderlecht naar het Spaanse Pinatar. 

Rutten heeft als trainer er al een rijkgevulde carrière opzitten. Zo was hij onder meer aan de slag bij FC Twente, Schalke 04, PSV en Feyenoord. Nu wordt het de taak van de Nederlander om een zwalpend Anderlecht opnieuw op de rails te krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties