? Bekervoetbal in het buitenland: Doelpuntenkermis Man City met scorende De Bruyne, opsteker voor Monaco na onwaarschijnlijke penaltythriller

Clint Vens
| 5 reacties
? Bekervoetbal in het buitenland: Doelpuntenkermis Man City met scorende De Bruyne, opsteker voor Monaco na onwaarschijnlijke penaltythriller
Foto: © photonews

In Engeland stond de tweede halve finale van de Carabao Cup op het programma. In Frankrijk kwam Monaco in actie voor de achtste finales van de Coupe de la Ligue en ook in Spanje stond er vanavond bekervoetbal op het menu.

Manchester City ontving in eigen huis het bescheiden Burton Albion, een derdeklasser. Kevin De Bruyne mocht starten bij de nummer twee uit de Premier League. Wat iedereen vooraf voorspeld had, kwam ook uit. The Citizens speelden Burton van het kastje naar de muur. Dubbele cijfers werden maar net vermeden: 9-0.

Kevin de Bruyne opende de score voor de thuisploeg, nota bene met het hoofd:

Opsteker voor Henry en co

In Frankrijk kreeg het geplaagde AS Monaco van Rode Duivels Youri Tielemans en Nacer Chadli het bezoek van Rennes. Tielemans startte aan de match. Nacer Chadli was er niet bij wegens een hamstringblessure. 

Na de reguliere speeltijd bleef het 1-1 en moesten penalty's uitmaken wie naar de kwartfinales doorstootte. Het werd uiteindelijk een echte thriller waarin Monaco aan het langste eind trok (8-7). 

Copa del Rey

In Spanje wordt de Copa Del Rey al jaren hoog aangeschreven. In de heenwedstrijd van de achtste finales bleef Atletico Madrid op een 1-1 gelijkspel steken in Girona. Getafe won met het kleinste verschil van Valladolid en Villareal en Espanyol hielden elkaar in evenwicht (2-2). Real Madrid stond 25 minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong tegen Leganes. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties