Supportersgeweld in Italië blijft aanhouden, Inter start mooi tegenoffensief

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Supportersgeweld in Italië blijft aanhouden, Inter start mooi tegenoffensief

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een paar honderd fans van Lazio hebben zich dinsdagavond van hun allerslechtste kant laten zien. Inter aanvaardt dan weer een straf van de Italiaanse voetbalbond en doet meteen een tegenvoorstel.

Enkele weken geleden lieten enkele fans van Inter Milan zich racistisch uit tegen Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk). De Italiaanse voetbalbond greep in en strafte Internazionale door ze de volgende twee competitiewedstrijden achter gesloten deuren te laten spelen. Na diezelfde wedstrijd stierf er ook een Inter-fan nadat die werd aangereden door een bestelwagen (met Napoli-supporters) die wegvluchtte.

Inter besefte gelukkig dat het gedrag van enkele van hun fans nergens thuishoort en aanvaardde de straf. De blauw-zwarte club uit Milaan deed meteen ook een tegenvoorstel: in één van de twee wedstrijden kinderen wél toelaten in het stadion.

Lazio

Ander onfraai nieuws kwam er uit Rome. Dinsdag vierden de fans van Lazio de verjaardag van hun club -de 119e al- maar daarna verpestten enkele honderden fans het feestje. Ze trokken maskers aan en vielen de politie aan. De politie gebruikte traangas en een waterkanon om de aanval af te weren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties