? ? Belangrijke owngoal Odoi, Eden Hazard met belangrijke assist op wonderbaarlijk doelpunt en Mo Salah ...

In Engeland stond er op zaterdag alweer een erg belangrijke speeldag op het programma. Daarbij kwamen ook heel wat Belgen in actie.

Chelsea nam het in eigen huis op tegen Newcastle United. Eden Hazard begon in de spits, maar begon snel meer en meer naar de flank te zwermen.

Pedro zorgde snel voor de 1-0, maar Clark maakte er nog voor de pauze 1-1 van. Uiteindelijk kon Willian op aangeven van Hazard de winnende treffer maken in de tweede helft.

Liverpool blijft winnen

Liverpool - met Mignolet en Origi op de bank - is alvast een stapje dichter bij de titel gekomen, al ging het niet meteen van harte bij Brighton & Hove Albion. Een doelpunt van Mo Salah vanop de stip was voldoende voor de drie punten. Origi mocht in de slotminuut invallen.

Fulham leek in het staartduel bij Burnley goed begonnen met een snel doelpunt van Schürlre, maar twee eigen doelpunten - waaronder eentje van Odoi - in vijf minuten zorgden voor een 2-1 eindstand. Steven Defour kwam niet van de bank, maar deed dus wel een prima zaak.

Bij hekkensluiter Huddersfield Town vielen Mbenza en Depoitre in, maar ze konden niet scoren in een 0-0 gelijkspel bij Cardiff. Ook Benteke viel in voor Crystal Palace, maar ze verloren wel met 1-2. Ex-Genkspeler Ndidi scoorde dan weer voor Leicester, maar verloor ook.

12/01/2019 13:30West Ham Utd - Arsenal1-0
12/01/2019 16:00Brighton - Liverpool FC0-1
12/01/2019 16:00Burnley - Fulham2-1
12/01/2019 16:00Cardiff City - Huddersfield Town0-0
12/01/2019 16:00Crystal Palace - Watford1-2
12/01/2019 16:00Leicester City - Southampton1-2
12/01/2019 18:30Chelsea - Newcastle United2-1