Vanderhaeghe over de inmenging van voorzitters bij Gent en Oostende: "Coucke zijn voorkeur ging uit naar de technische spelers"

Vanderhaeghe over de inmenging van voorzitters bij Gent en Oostende: "Coucke zijn voorkeur ging uit naar de technische spelers"
Foto: © photonews

Yves Vanderhaeghe is ondertussen al bij enkele Belgische clubs als trainer aan de slag geweest en maakte al het een en ander mee. Ook bijvoorbeeld dat de voorzitters voor de match in de kleedkamer kwamen.

"Marc Coucke kwam bij KV Oostende wel eens de kleedkamer binnen", zei Yves Vanderhaeghe, nu aan de slag bij KV Kortrijk, bij Sport/Voetbalmagazine. "Dat was meestal voor de match. Zich met de ploegopstelling bemoeien deed hij niet echt, maar hints geven wel."

"Ik luisterde en dacht na over die tips. Mijn visie is bijvoorbeeld: met werkers op het middenveld kom je al ver. Terwijl zijn voorkeur uitging naar de meer lichtvoetige, technische spelers, de nummers tien zeg maar."

Gent

Ook bij Gent was er niet echt sprake van een opdringerige voorzitter of algemeen manager (De Witte en Louwagie). "Er wordt wel eens gezegd "zou je deze misschien niet eens kunnen..." Tenslotte zijn zij de bazen en mogen ze hun mening verkondigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties