Zulj, de nieuwe nummer 10: eindelijk een opvolger voor de groten van weleer?

Zulj, de nieuwe nummer 10: eindelijk een opvolger voor de groten van weleer?
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hopelijk weet Peter Zulj waar hij aan begonnen is. Hij moet straks de meest veeleisende positie bij Anderlecht gaan bezetten. Vraag maar aan zijn recente voorgangers wat dat betekent.

Sofyane Hanni bijvoorbeeld. De meest succesvolle draaischijf qua cijfers van de laatste jaren, maar hij werd wel steeds bekritiseerd door een groot deel van de supporters. In die mate zelfs dat hij er zelf de brui aan gaf en wou vertrekken. 

Iconen

Eigenlijk is het een oneerlijke positie, want iedereen die er speelt wordt vergeleken met de iconen van vroeger: Degryse, Hassan, Zetterberg, Boussoufa,... Allemaal jongens die ook wel straffere spelers rond zich hadden dan wat er tegenwoordig rondloopt. 

Op de nummer 10 krijg je bij Anderlecht geen tijd om aan te passen, er worden meteen prestaties verwacht. Nicolae Stanciu is daarvan het beste voorbeeld. De fans zagen dan wel potentieel in hem, maar zijn trainers konden niet het geduld opbrengen om hem te laten acclimatiseren. 

Druk

Ryota Morioka is dan weer een ander geval. De Japanner is wel aangepast, maar bij zijn transfer had het vorige bestuur zich serieus miskeken op zijn handelingssnelheid en zijn intrinsieke snelheid in het algemeen. 

Dat Zulj nu met grote trom binnengehaald wordt als de man die het genie van het huidige paars-wit moet worden, legt grote druk op hem. In Oostenrijk klinkt het dat hij het zonder enige problemen gaat aankunnen. Benieuwd of hij meteen die dragende kracht wordt. Hij moet alvast hopen dat de wisselwerking met Kums en Trebel achter zich meteen klikt.  
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties