Iedereen gelijk voor de wet bij Anderlecht? "Dat kan gewoon niet, je kan niet iedereen hetzelfde behandelen"

Iedereen gelijk voor de wet bij Anderlecht? "Dat kan gewoon niet, je kan niet iedereen hetzelfde behandelen"

Adrien Trebel en Fred Rutten kunnen het niet zo goed vinden met elkaar. De Fransman ervaart een gebrek aan respect, de Nederlander wil dan weer iedereen over dezelfde kam scheren. Maar is zoiets mogelijk in een voetbalclub, waar altijd al een hiërarchie geheerst heeft?

Rutten wil iedereen gelijk behandelen, zo mag Jérémy Doku (16) evenveel als Adrien Trebel (27). Zo werkt het echter niet, weet ook Gille Van Binst. "In een ploeg als Anderlecht heb je leiders nodig. En die mogen altijd iets meer. Of denk je dat als Paul Van Himst iets zei dat de trainer daar niet naar luisterde? En als hij niet luisterde, was hem ook geen al te lang leven beschoren bij Anderlecht."

Niet dat het bij Anderlecht bulkt van de leidersfiguren, maar Trebel zou er toch eentje moeten zijn. "Kijk, ik vind Trebel ook niet de beste hoor. Maar 't is toch een aanjager en belangrijk voor de kleedkamer. Hij kan jongeren al eens op hun plaats zetten", aluds Van Binst. "Je kan niet iedereen gelijk behandelen in een kleedkamer."

Rutten vindt dat niemand een speciale behandeling verdient na het rotseizoen dat de club aan het neerzetten is. Hij nam er een serieuze trainersstaf bij om heel die groep te kunnen beheren, maar wil hen ook het spelplezier laten terugvinden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties