? Nieuwe kans voor Svilar? Blunderende doelman kan Benfica de titel kosten

Hannes Van Gael
| 3 reacties

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benfica moet na een onverwacht gelijkspel tegen Belenenses opnieuw de leidersplaats met FC Porto delen. Ze stonden nochtans 2-0 voor in eigen huis ...

Na goals van Jonas en Samaris in minuut 55 en minuut 65 kon Benfica een dubbele voorsprong verdedigen met nog een kwart wedstrijd te gaan. Geen probleem voor een topclub zou je denken, maar dat was zonder doelman Odisseas Vlachodimos gerekend. Hij ging drie minuten na de 2-0 grandioos de mist in. Belenenses rook bloed en twee minuten later was er opnieuw een blunder, maar dan van verdediger Rúben Dias.

Een doelman die met punten morst in deze fase van de competitie is natuurlijk iets wat je als titelkandidaat kan missen als de pest. Misschien is deze blunder van Vlachodimos wel een kans voor Mile Svilar. De jonge Belgische doelman (ex-Anderlecht) speelt sinds de zomer van 2017 in de Portugese hoofdstad en krijgt slechts sporadisch zijn kans.