Thuisvoordeel Mechelen? Vreven ziet net voordeel voor Beerschot Wilrijk: "De Mechelse fans gaan die ballen niet binnentrappen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit het Kiel
| 7 reacties
Thuisvoordeel Mechelen? Vreven ziet net voordeel voor Beerschot Wilrijk: "De Mechelse fans gaan die ballen niet binnentrappen"
Foto: © photonews

"Ik schat de kansen op 50-50", verklaarde coach Stijn Vreven in aanloop naar dé cruciale promotiefinale tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. Toch ziet hij uiteraard het dubbeltje naar zijn kant vallen. Waarom precies? Hier is zijn verwachting.

"Voor ons zijn alle scenario’s goed, want wij kunnen zowel op de counter als op balbezit spelen. Ik zie eigenlijk maar één doemscenario: direct 2-0 achterkomen. Anders is er niets aan de hand. Wij zijn op voorhand in het voordeel", zei Vreven. Bij een gelijkspel met goals gaat Beerschot Wilrijk immers naar 1A.

Anderzijds heeft Mechelen wel het thuisvoordeel... In die heksenketel Achter De Kazerne. "Dit is belangrijk: de supporters van Mechelen gaan die match niet winnen. Ze mogen roepen en doen wat ze willen, maar zij gaan de ballen niet binnentrappen. Wij moeten ons dat morgen dus niet teveel aantrekken."

Beerschot is minstens de evenknie van Mechelen

Welk scenario hij uiteindelijk zelf verwacht? "Een stormloop vanaf de eerste minuut. Zeker met alles wat er al gebeurd is… Een gebeten hond is heel gevaarlijk. Mechelen zal furieus willen starten", denkt Vreven. "Ondertussen is het ook wel al de 17de keer dat we tegen Mechelen spelen (lacht). We hebben het bijna allemaal al eens gehad. Wat er ook gebeurt, wij zullen klaar zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties