Lyon heeft goeie uitgangspositie beet tegen Wolfsburg, Barcelona haalt stevig uit

Sander Di Monaco

In de Champions League werden vanavond de kwartfinales (heen) afgewerkt. Het Noorse LSK Kvinner moest de verplaatsing maken naar FC Barcelona. Slavia Praag mocht het thuis opnemen tegen Bayern München. De topper tussen Olympique Lyon en Wolfsburg werd in Frankrijk afgewerkt.

FC Barcelona heeft een grote stap gezet naar de halve finales van de Champions League. Het Noorse LSK Kvinner werd met 3-0 geklopt. De eindstand stond tijdens de rust al op het scorebord na goals van Duggan (2x) en een strafschop van Caldentey.

Slavia Praag en Bayern München bleven steken op een 1-1 gelijkspel na een wedstrijd met veel doelkansen maar weinig efficientie aan beide kanten.

Lyon won de felbevochten topper tegen Wolfsburg met 2-1. Na 2 vroege doelpunten in de 11de en 18de minuut van Le Sommer en Renard, was het toch nog opletten geblazen na een mooi doelpunt van Nilla Fisher in de 62ste minuut.

De terugwedstrijden worden afgewerkt op woensdag 27 maart voor een plaats in de halve finales. Dat lijkt vooral voor LSK Kvinner een aartsmoeilijke opdracht te gaan worden.