'Golden Generation' dendert voort: Hazard kan zondag nieuwe mijlpaal bereiken

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
'Golden Generation' dendert voort: Hazard kan zondag nieuwe mijlpaal bereiken
Foto: © photonews

Eden Hazard loodste gisteren de Rode Duivels zonder al te veel problemen voorbij WK-kwartfinalist Rusland. Zondag kan hij zich tegen Cyprus nog wat nadrukkelijker in de rood-geel-zwarte geschiedenisboeken voetballen.

Hazard knalde gisteren van op de stip de 2-1 tegen de netten. Zijn 29e doelpunt in het shirt van de Belgen. Daarmee evenaart hij zijn ex-coach Marc Wilmots en komt hij op de vierde plaats in de duivelse topschutterstand aller tijden.

Bernard Voorhoof en Paul Van Himst delen de tweede plaats met dertig stuks. Eden kan zondagavond tegen Cyprus dus naast het legendarische duo komen of hen zelfs passeren.

Om topschutter aller tijden te worden, zal er echter nog veel moeten gebeuren voor de oudste Hazard. De drie jaar jongere Romelu Lukaku voert namelijk de lijst aan met 45 stuks. Een record dat nog wel eens een hele tijd op de tabellen zou kunnen pronken.

Van de huidige ‘Gouden Generatie’ staan er nog een aantal spelers hoog genoteerd. De net gestopte Marouane Fellaini staat met achttien doelpunten op plek zeventien, Dries Mertens met zestien goals op twintig en Kevin De Bruyne met één doelpunt minder twee plaatsen lager. Benieuwd hoe de ranking er uit zal zien na de dubbele ontmoeting met voetbaldwerg San Marino.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties