Datum: 22/03/2019 20:30
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stedelijk Sportstadion
OHL doet op het veld van Lommel meteen een gouden zaak in de play-downs
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lommel
| 0 reacties

Oud-Heverlee Leuven graait de drie punten mee in Lommel en mist start van play-downs niet

OHL doet op het veld van Lommel meteen een gouden zaak in de play-downs
Foto: © photonews

Oud-Heverlee Leuven is met een driepunter aan de play-downs begonnen. Via Duplus kwam het na een matige eerste helft van beide teams op voorsprong, in het slot van de wedstrijd besliste uitblinker Maertens de match na een uitgekookte counter.

De verhoopte strijd om de promotie kwam er dit seizoen helemaal niet voor OHL. Het werd voor de Leuvenaars jammer genoeg ook geen ticket voor play-off 2, maar wel een avontuur in de play-downs. De eerste speeldag leverde een bezoek aan Lommel op, dat als promovendus vooral voor de winterstop enkele tegenstrevers het leven zuur maakte.

Saai kijkstuk

Over het eerste halfuur viel nauwelijks iets te vertellen. Geen tempo aan de bal bij beide ploegen, weinig beweging én vooral kansen die erg zeldzaam waren. Cru gesteld: welkom in de play-downs. Maertens zorgde dan toch voor wat animo op de Lommelse tribunes, maar de middenvelder zag zijn schot naast de paal belanden. 

Verder leken de eerste 45 minuten een maat voor niets te worden, want het enige duel op het veld leek er eentje te zijn tussen OHL-aanvaller Henry en zijn dichtste bewaker Bitsindou. Scheidsrechter Vermeiren moest enkele keren een brandje blussen. 

Wie anders dan Duplus

Maar het waren dan toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Maertens zette een prima actie op poten op links en de onvermijdelijke Duplus knalde de 0-1 tegen de netten. De zevende van het seizoen inmiddels voor de Leuvense topschutter. De thuisploeg schoot pas vijf minuten voor rust wakker: eerst redde Henkinet de kopbal van Rocha, daarna zag ex-OHL'er Azevedo zijn schot op de lat belanden.

Lommel kwam met meer druk naar voor uit de kleedkamers. Henkinet zweefde een kopbal uit zijn doel, maar de vlag ging wel de hoogte in. Cerigioni zijn deviatie ging dan weer niet zo ver naast, Rocha kwam een teen tekort om de voorzet van Azevedo in doel te trappen.

Lommelse druk

Aan Leuvense kant had Kehli iets geniaals in gedachten toen hij Coucke ver uit doel zag staan, maar zijn trap van net over de middenlijn belandde op het dak van het doel. Een verdienstelijke poging. 

Geen 1-1, wel 0-2

De ploeg van Van Imschoot maakte steeds meer aanspraak op de gelijkmaker, maar een uitmuntende Henkinet voorkwam de 1-1 van Bitsindou. OHL zakte steeds verder weg en speelde bij momenten met vuur. De verdiende goal van de Limburgers kwam er niet, de 0-2 wel. Via invaller Mbombo kwam de bal op rechts bij Kehli, de 0-2 was een koud kunstje voor uitblinker Maertens. 

OHL hield echter goed stand en mocht met een toch wel gevleide driepunter terug richting Leuven. Het doet bovendien een gouden zaak, want de Vlaams-Brabanders springen voorlopig zelfs naar de leiding in de nacompetitie. Al kan Roeselare opnieuw haasje-over doen mits winst op het veld van Tubeke. 

Met volgende week een thuisduel tegen hekkensluiter Tubeke in het achterhoofd, ziet het er na een grijs seizoen plots zeer goed uit voor Euvrard en co.

Herbeleef Lommel SK - OH Leuven