Is België te afhankelijk van Hazard? De vergelijking met Ronaldo, Messi en Neymar

Simon Wauters
Simon Wauters
| 2 reacties
Is België te afhankelijk van Hazard? De vergelijking met Ronaldo, Messi en Neymar
Foto: © SC

Eden Hazard heeft zich nog maar eens in de kijker gespeeld tegen Rusland en Cyprus. De oudste Hazard speelde een grote rol in de sterke start van de Belgen in de EK-kwalificatiecampagne.

Eden Hazard wordt steeds belangrijker voor de Rode Duivels. Daarom vergeleken we zijn statistieken bij de Belgen met drie andere wereldsterren: Cristiano Ronaldo, Neymar en Lionel Messi.  

Al snel wordt duidelijk dat Portugal, Brazilië en Argentinië veel harder lijden onder afwezigheid van hun superster dan de Belgen.

Neymar

Van deze vier spelers heeft Neymar de grootste invloed op zijn nationale elftal. In 96 interlands was hij goed voor zestig doelpunten en veertig assists. Hij was om de tachtig minuten beslissend.

Lionel Messi

Messi strandt op plaats twee.  Met 65 doelpunten en 41 assists is hij net iets vaker dan één keer om de honderd minuten bepalend voor Argentinië.

Cristiano Ronaldo

De Portugees scoorde duidelijk het meest van de vier spelers in dit onderzoekje. Naast 85 doelpunten leverde hij ook al 37 assists af. Maar Ronaldo heeft ook al het grootste aantal interlands afgewerkt: 156. Gemiddeld gezien heeft hij net iets meer dan honderd minuten nodig  om een beslissende actie te maken. Het verschil tussen hem en Messi is zoals altijd miniem.

Eden Hazard

En Eden dan? Onze landgenoot zit intussen aan dertig doelpunten en 26 assists in honderd interlands. Hij is met één doelpunt of assist per 127,5 minuten dus minder belangrijk dan Ronaldo, Messi of Neymar.

Hazard weet  wat hem de komende maanden en jaren te doen staat. Al is het ook een geruststelling dat de Rode Duivels minder afhankelijk zijn van hun ster dan Brazilië, Portugal en Argentinië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties