Eric Van Meir heeft geen woorden voor de zware strafmaat van Ruslan Malinovskyi

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 29 reacties
Eric Van Meir heeft geen woorden voor de zware strafmaat van Ruslan Malinovskyi
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De voetbalwereld staat in rep en roer na de beslissing van het Bondsparket over de schorsing van Ruslan Malinovskyi. Sommigen zien er zelfs een complottheorie in. Eric Van Meir schaart zich in het kamp van ex-spelers en analisten die geen begrip kunnen opbrengen voor het zware schorsingsvoorstel.

"Hier heb ik zelfs geen woorden voor. Zeven speeldagen is volledig van de pot gerukt", oordeelde de beenharde maar faire ex-verdediger in een gesprek met Voetbalkrant.com. Na de wedstrijd zei Philippe Clement dat iedereen die op een voetbalveld heeft gestaan niet voor een schorsing zou gaan.

Van Meir treedt de trainer van Racing Genk daarin bij. "Ik begrijp het nog steeds niet goed. Hij geraakt uit evenwicht en raakt dan, per ongeluk, het hoofd van Birger Verstraete. Ik heb dit weekend vuilere overtredingen gezien waarbij de dader er zonder kaart en zelfs zonder overtreding in het nadeel van af kwam."

Genk heeft intussen laten weten voluit voor de vrijspraak te gaan, ons interview was afgenomen voor de reactie van de Limburgers. "Genk zijnde zou ik me neerleggen bij een schorsingsvoorstel van twee speeldagen. Dat is nog enigszins aanvaardbaar. Voor de Geschillencommissie kom je er dan met een of zelfs geen speeldag schorsing vanaf", besloot Van Meir.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties