Antwerp 'op verplaatsing' naar Brussel: "Voor zijn club kijkt een Antwerp-supporter niet naar de kilometers"

Antwerp 'op verplaatsing' naar Brussel: "Voor zijn club kijkt een Antwerp-supporter niet naar de kilometers"
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp heeft zijn Europese licentie beet, nu nog een plaats in het klassement afdwingen die Europees voetbal mogelijk maakt. Een ding is wel nu al zeker: als de Great Old Europees speelt, zal het dat niet doen in de eigen Bosuil.

Antwerp heeft voor het Koning Boudewijnstadion gekozen als thuishaven voor eventuele Europese thuiswedstrijden in het volgende seizoen. De eigen Bosuil zal dan wellicht nog een bouwwerf zijn. “Ik vind Brussel een goede keuze. Andere clubs wijken uit naar stadions van eersteklassers, ik vind dat niet nodig”, aldus Julien De Ridder, voormalig voorzitter van de Federatie van Antwerp Supporters (clubs) vzw.

Natuurlijk vindt hij het jammer dat de Bosuil volgend seizoen geen Europees strijdtoneel wordt. “Maar dat is niet de fout van de voorzitter. Gheysens doet er volgens mij alles aan om die verbouwingen zo snel mogelijk af te ronden. Sinds de overname gaat alles enorm snel natuurlijk. Niet alleen sportief, maar ook qua infrastructuur.”

Op naar Brussel dan maar. “We kennen het stadion al en de fans weten hun weg naar de Heizel wel te vinden. Denk maar aan de verplaatsingen naar Union twee jaar geleden. En voor een hondstrouwe supporter van Antwerp maakt het overigens niet uit. Die kijkt niet op een kilometer meer of minder.”

'Uitreputatie'

Bovendien heeft de club met stamnummer 1 geen slechte uitreputatie. Op verplaatsing pakten ze 27 punten in de reguliere competitie, tegenover 22 voor eigen volk. “In die optiek is het misschien ook niet slecht dat we onze thuismatchen op verplaatsing spelen (lacht)” bevestigde De Ridder.

Alles hangt natuurlijk af van een ding: zich kwalificeren voor Europees voetbal. “Die derde plaats is toch haalbaar. Standard wordt de ene week de hemel in geprezen, de andere week zijn ze een schim van zichzelf. In ons tweede seizoen in 1A al meteen een derde plaats halen, dat zou een droom zijn die in vervulling gaat”, besloot De Ridder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties