Twee Belgen op weg naar de uitgang bij hun Engelse club: pure kapitaalsvernietiging

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties
Twee Belgen op weg naar de uitgang bij hun Engelse club: pure kapitaalsvernietiging

Bij Crystal Palace lopen er met Batshuayi en Benteke twee Rode Duivels rond. De ene eigendom van de club, de andere niet. Beide spitsen lijken echter geen lange toekomst meer beschoren bij de Londense club.

Nu ja, Michy Batshuayi vertrekt sowieso. Tenzij Crystal Palace een bijzonder hoge transfersom aan Chelsea betaalt om de spits definitief over te nemen. Maar een investering van ongeveer 45 miljoen euro in een spits die tweemaal scoorde in negen partijen is zijn geld niet waard.

Christian Benteke, wel eigendom van The Eagles, staat een plaatsje lager in de pikorde dan zijn landgenoot. Palace investeerde destijds fors in de spits: in 2016 betaalde de club meer dan 30 miljoen voor de Belg en zijn weekloon wordt geschat op 145.000 euro, weet Het Laatste Nieuws.

Volgens diezelfde krant is Benteke van plan om zijn resterend contract bij de club (tot medio 2020) gewoon uit te doen. Van Palace mag hij vertrekken, al is de kans op een hoog bod deze zomer klein, aangezien de statistieken van de spits niet indrukwekkend zijn. Bovendien krijgt hij ook weinig kansen van trainer Hodgson om zich in de kijker te spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties