Rutten blijft optimistisch: "Ik ga met een goed gevoel naar Luik"

Rutten blijft optimistisch: "Ik ga met een goed gevoel naar Luik"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nul op negen en nu naar de 'Hel van Sclessin'... We durven gerust stellen dat we vrezen voor het vel van Anderlecht en zijn trainer. Die laatste zegt echter dat hij niet bezig is met wat er zou gebeuren indien het misloopt in Luik.

Nul op twaalf zou immers wel eens de zwanenzang van Rutten bij Anderlecht kunnen betekenen. "Met die toekomst ben ik niet bezig. Ik ben enkel met de voorbereiding van die match morgen bezig en met hoe we daar zo goed mogelijk voor de dag kunnen komen", aldus Rutten.

Maar de wedstrijd tegen Antwerp gaf weinig fans hoop dat er iets mogelijk is in Sclessin. "Maar mijn constatering na die drie verliesmatchen is dat geen van die nederlagen nodig waren. Je kan helemaal van het veld gespeeld worden, maar ik had nergens het gevoel van 'hier kan je niet van winnen'. Ik vond niet dat het onmacht was, maar de details waren in het voordeel van de tegenstand."

Het zou een topclub onwaardig zijn als je hier nu de polonaise staat te dansen

Een vierde nederlaag zou wel bijzonder pijnlijk zijn. De stress in Neerpede is groot. "Dat is ook begrijpelijk. Het zou een topclub onwaardig zijn als je hier nu de polonaise staat te dansen. Het is normaal dat er stress is."

Zelfs met een punt schiet paars-wit weinig of niets op. "Dat kunnen we pas na de match zeggen", vindt Rutten. "Je moet het verloop van de match zien. Maar ik begrijp de fans, het verwachtingspatroon wordt niet ingewilligd. Maar ik trek nog steeds met een positief gevoel naar Luik, afgaande op wat ik zie in de kleedkamer en op het trainingsveld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties