Portugees wonderkind staat dicht bij overstap naar Italiaanse grootmacht

Nils Wens
| 10 reacties
Portugees wonderkind staat dicht bij overstap naar Italiaanse grootmacht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joao Félix zou dicht bij een overstap staan naar Juventus. Zijn makelaar, Jorge Mendes, zou voor de wedstrijd van Juventus tegen Ajax in de Champions League samenzitten met Fabio Paratici, sportief directeur van Juventus.

Het gaat Joao Félix voor de wind. Het Portugese wonderkind, nog maar 19 jaar oud, is al goed voor 11 doelpunten en 6 assists in de Portugese competitie. Vorige week was hij de uitblinker in de Europa League. Toen scoorde hij drie keer en gaf hij één assist in de 4-2 overwinning tegen Frankfurt.

Dat heeft Juventus opgemerkt en de Italiaanse grootmacht wil Joao Félix er heel graag bij. Dat meldt Calciomercato. De Portugees ziet die uitdaging ook wel zitten. Dan kan hij samenspelen met zijn idool en landgenoot, Cristiano Ronaldo. 

Opstapclausule

Toch is het nog niet zeker dat de deal zal doorgaan. Juventus zou immers 120 miljoen euro moeten betalen voor de Portugees. Dat is zijn opstapclausule. Benfica zou er ook alles aan doen om het contract van Félix open te breken. Als dat lukt zal de opstapclausule binnenkort 200 miljoen euro zijn. Dan is het nog maar de vraag of Juventus dat effectief zou willen betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties