Joao Felix en Moise Kean komen bovendrijven, welke andere jongeren doen het nog erg goed in Europa?

Bart Somers
Bart Somers
| 3 reacties
Joao Felix en Moise Kean komen bovendrijven, welke andere jongeren doen het nog erg goed in Europa?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joao Felix verbaasde vorige week vriend en vijand met zijn hattrick in de Europa League. De jonge speler doet het al een heel seizoen erg goed. in Italië is Moise Kean serieus aan het doorbreken bij Juventus. Wij zochten nog enkele Europese toptalenten bij elkaar.

DUITSLAND

Jadon Sancho (Dortmund)

De kans is groot dat je al van Jadon Sancho gehoord hebt. Borussia Dortmund viste hem in 2017 voor slechts 7 miljoen euro op bij de jeugd van Manchester City, momenteel is hij al minstens 10 keer zo veel waard. Je moet het maar doen, op je 19de aan zowat alle wedstrijden aan de aftrap komen bij een absolute topclub, en dan ook nog eens 10 doelpunten scoren in een grote competitie terwijl je niet eens een echte spits bent. 

Ibrahima Konaté (RB Leipzig)

Bij Leipzig, een ploeg die van de zoektocht naar jonge talenten een prioriteit maakt, vinden we Ibrahima Konaté terug. Wat deze speler zo speciaal maakt, is dat hij een verdediger is, toch een positie waarop je als jongere iets minder snel je kans krijgt. De jonge Fransman geniet echter het volste vertrouwen van zijn coach en rijgt de solide prestaties aan elkaar. Leipzig heeft de minst gepasseerde verdediging van de Bundesliga en dat is in niet geringe mate aan Konaté te danken.

Kai Havertz (Leverkusen) en Reiss Nelson (Hoffenheim)

Goed, we gingen ons eigenlijk beperken tot de 5 grootste competities, en tot 2 spelers per competitie. In de Bundesliga vinden we hoedanook voldoende talent om onze zelfopgelegde regel te doorbreken. De Duitser Kai Havertz en de Engelsman Nelson ontpoppen zich op 19-jarige leeftijd beiden tot productieve goalgetters met respectievelijk 13 en 7 treffers op hun conto. Daar kunnen we gewoonweg niet omheen.

ENGELAND

Callum Hudson-Odoi (Chelsea)

18 is hij, en een vaste plek heeft de jongeling nog niet verworven. Toch doet Chelsea er alles aan om het in 2020 aflopende contract van de aanvallende middenvelder te verlengen. Hudson-Odoi startte in de Premier League slechts 3 keer in de basis. Bondscoach Gareth Soutgate ziet hem evenwel nu al als potentiële vervanger voor de geblesseerde Harry Kane bij de nationale ploeg.

Dwight McNeil (Burnley)

Deze 19-jarige aanvaller werd aan het begin van het seizoen overgeheveld van de beloften naar de eerste ploeg, en heeft zich op enkele maanden tijd opgeworpen tot onbetwiste basisspeler. In 17 wedstrijden kwam McNeil 3 keer tot scoren, waarvan 2 keer in de afgelopen 4 wedstrijden. Het gaat steil bergop met de prestaties van de linkerflankspeler, die nog een contract heeft tot 2023.

FRANKRIJK

Boubacar Kamara (Marseille)

Samen met Nederland is Frankrijk één van de landen waar jonge talenten dankzij een gedegen opleiding snel kansen krijgen. Boubacar Kamara is één van de weinige verdedigers in ons lijstje. Vanuit de eigen jeugd timmerde hij aan de weg bij l'OM en dit jaar mocht hij zowat telkens aan de aftrap verschijnen in de Ligue 1. Met een contract dat afloopt in 2020 zou de jongeman deze zomer weleens zeer in trek kunnen zijn op de transfermarkt.

Rafael Leão (Lille)

Frankrijk lanceert veel talenten uit eigen land. Lille staat daarentegen ook bekend voor zijn sterke scouting, denk maar aan Hazard, Origi en Mirallas, die allen doorbraken bij de Noord-Franse club. Momenteel speelt een zekere Rafael Leão er de pannen van het dak. De 19-jarige Portugese spits kwam afgelopen zomer transfervrij over van Sporting en was in 21 competitiewedstrijden, waarvan 15 in de basiself, goed voor 8 goals. De laatste weken kent Leão een kleine vormdip, niet abnormaal voor zo'n jonge gast.

ITALIË 

Justin Kluivert (AS Roma)

De voor- en nadelen van een bekende vader, Justin Kluivert kan er ongetwijfeld over meespreken. Met een andere familienaam zouden er initieel misschien minder deuren geopend zijn. Anderzijds draagt de jonge Nederlander een zwaardere last mee dan anoniemere leeftijdsgenoten. Sommigen zien zijn passage in Italië nu al als een mislukking. Laten we niet vergeten dat de aanvaller nog maar 19 is, en hoe langer hoe meer straffe prestaties laat optekenen.

Andrea Pinamonti (Frosinone)

Zegt deze naam je niets? Met zijn club Frosinone is de jonge spits dan ook al zo goed als veroordeeld tot de degradatie. In de Serie B zien we hem volgend jaar echter niet spelen, zeker gezien Pinamonti eigendom is van Inter en in juli ook naar deze club terugkeert. Met 14 basisplaatsen en 5 goals doet de jongeman het allesbehalve slecht in de Italiaanse hoogste klasse. Acht Inter hem rijp genoeg om volgend jaar bij de nerazzurri zijn kans te wagen?

SPANJE

Vinícius Júnior (Real Madrid)

Bij Real komt de 18-jarige Vinícius Júnior stevig aan het venster kloppen. Het Braziliaanse toptalent, wiens transferwaarde op 73 miljoen euro geschat wordt, kreeg 8 basisplaatsen en 7 invalbeurten in La Liga en vond daarin 2 keer de weg naar de netten. Terwijl zijn prestaties in het voorjaar in stijgende lijn gingen, staat hij momenteel aan de kant met een blessure die hij opliep in de met 1-4 verloren thuismatch tegen Ajax.

Cucho Hernández (Huesca)

Watford zendt zijn zonen uit, en één van hen is de 19-jarige Colombiaan Cucho Hernández. De jonge aanvaller wisselt momenteel de goede en mindere wedstrijden af. Bij Huesca krijgt hij in ieder geval kansen om te groeien en is hij zowat verzekerd van een basisplaats. In de zomer keert hij terug naar Watford, waar de speler nog een contract heeft tot half 2020. Hernández moet nog wat aan zijn efficiëntie werken.

ANDERE LANDEN

Ook in Portugal (Gonçalo Cardoso van Boavista), Nederland (Alexander Isak van Willem II en Matthijs De Ligt van Ajax) en België (Zinho Vanheusden van Standard en Yari Verschaeren van Anderlecht) zijn er een aantal tieners meer dan goed bezig. Welke jonge gasten zouden jullie nog aan dit overzicht toevoegen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties