Karim Belhocine moet deze Anderlecht-spelers zien te herlanceren

Sam Suttels
Sam Suttels
| 2 reacties
Karim Belhocine moet deze Anderlecht-spelers zien te herlanceren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht zijn meerdere spelers van de radar verdwenen of ze zagen op z'n minst toch hun speeltijd drastisch verminderen onder Fred Rutten. Zal Karim Belhocine de spelers in kwestie een nieuwe kans geven? Het lijkt er alvast sterk op.

Alexis Saelemaekers 

Het grote slachtoffer van Fred Rutten. Alexis Saelemaekers ging van veelbelovende basisspeler naar bankzitter en zelfs naar de tribune. In de ogen van de Nederlander was hij niet tactisch genoeg. Saelemaekers heeft een heel andere relatie met Belhocine. Als de T1 ad interim het publiek wil plezieren, moet hij de rechtsback zeker een nieuwe kans in de basiself gunnen.

Elias Cobbaut 

Die andere speler die in de vergeetput belandde. Rutten bestempelde hem al snel als te licht, terwijl Cobbaut in het begin van het seizoen nog een van de weinigen was die wist te bekoren. Obradovic, Milic en zelfs Lawrence staken hem voorbij in de pikorde op de linksachter. 

Edo Kayembe 

Eerst was hij nog basisspeler onder Rutten en hij maakte wel degelijk indruk. Maar uiteindelijk moest hij aan het eind van de reguliere en in de play-offs de duimen leggen voor Peter Zulj. De Oostenrijker slaagde er voorlopig nog niet in om zijn stempel te drukken op het Anderlechtse spel. Kayembe terug in de ploeg droppen zou geen grote verrassing zijn.

Sebastiaan Bornauw 

Zijn blessure gooide ongetwijfeld roet in het eten. Bornauw wordt al gezien als de nieuwe leider achterin bij Anderlecht, maar Lawrence lijkt ondertussen ook zeker van zijn stek, zij het zonder echt uit te blinken. Op Standard stond Bornauw opnieuw in de basis en posteerde Rutten Lawrence op de linksback.

Bubacarr Sanneh 

We zouden hem bijna vergeten: Sanneh, de man die met grote trom voor 8 miljoen werd binnengehaald en nog niet wist te overtuigen. Velen blijven evenwel overtuigd van zijn potentieel. Zal Belhocine hem herlanceren?

Jeremy Doku 

De Anderlechtse flanken zijn een van de zeldzame punten waarvoor Rutten geen kritiek kreeg te verduren. Bolasie en Verschaeren waren de beste spelers van het team en ook Amuzu liet mooie dingen zien. De nog altijd maar 16-jarige Doku kon voorlopig nog niet op al te veel speeltijd rekenen. Komt daar snel verandering in?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties