Superdries, Antwerp, Genkse kampioenenrealisme vs de slapende VAR en de geeuw van Anderlecht en play-off 2

Superdries, Antwerp, Genkse kampioenenrealisme vs de slapende VAR en de geeuw van Anderlecht en play-off 2

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Genks realisme

De manier waarop Genk zich naar de overwinning speelde op bezoek bij Standard? Het toonde het realisme van de kampioen in wording.

Over Pozuelo hoeft niet meer gesproken te worden, Philippe Clement zet zijn pionnetjes op een erg knappe wijze neer en doet het prima - met Heynen als dé nieuwe onmisbare pion.

The Great Old

RAFC is absoluut niet het zwakke broertje zoals vooraf gevreesd. In de reguliere competitie wonnen ze enkel van Standard en pakten ze 9 op 30 tegen de G5.

Halfweg play-off 1 zitten ze al aan 10/15 en dat doen ze door hun kenmerkend spel te koppelen aan slimme tactieken. Europa komt eraan?

Superdries

Het ga je goed, Dries. De hommage die de supporters van Charleroi en Beerschot-Wilrijk gaven aan de ons veel te vroeg ontvallen supporter van De Mannekes ging door merg en been.

FLOP

FC De Kampioenen (in herhaling)

“Het is hier Anderlecht, niet FC De Kampioenen.” De boodschap van de supporters van paars-wit blijft maar nazinderen.

Ook met het 'vredeselftal' tegen AA Gent was er echter weinig beterschap merkbaar. Een slaapverwekkende vertoning op niveau play-off 2 werd het, jammer. 

De VAR

Niemand begrijpt het klaarblijkelijk nog wat de VAR allemaal doet of vooral niet doet. Bij Antwerp - Club Brugge vroegen ze aan blauw-zwarte zijde snel om een strafschop, maar ze kregen die onbegrijpelijk niet.

En dus was er consternatie alom, zeker bij de bezoekende spelers en supporters. Ook dat bepaalt natuurlijk deels de titelstrijd. 

Beleving play-off 2

Op sommige velden was het opnieuw een langgerekte geeuw richting - nu al - het einde van play-off 2. En dan is het nog zes wedstrijden afzien.

De malaise lijkt het grootst bij KV Oostende, waar iedereen zich stilaan lijkt af te keren van het lamentabel voetbal dat wordt gebracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties