Reactie Over de lijn of niet? "Hij kon het moeilijk zien, maar ik ben 100% zeker"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Over de lijn of niet? "Hij kon het moeilijk zien, maar ik ben 100% zeker"

De penaltyfase bij Beerschot Wilrijk - Charleroi tartte alle verbeelding. Vanhamel leek de bal in twee tijden te redden, maar de lijnrechter zag er overduidelijk een doelpunt in. Enkele minuten later -het leek wel een eeuwigheid- keurde ref Laforge het doelpunt af na een babbeltje met de VAR.

Mike Vanhamel gaf zijn versie van de feiten. "De bal ging via mijn borstkas en armen tegen de paal, dan rolde de bal op de lijn en ik raapte hem op. Tot mijn grote verbazing werd er meteen een doelpunt toegekend." De grensrechter wapperde fel met zijn vlag.

"Hij kón het ook niet gezien hebben. De bal rolde vol op de lijn – zelfs niet op de achterkant – en mijn lichaam lag tussen de bal en de grensrechter. Geen doelpunt, met 100% zekerheid." En daar besliste de VAR hetzelfde over.

Lichte strafschop

Victor Osimhen, de strafschopnemer, dacht er het zijne van. "Ik dacht dat het wel een geldig doelpunt was. Maar ja, de scheidsrechter heeft altijd het laatste woord."

De penalty zelf werd volgens Vanhamel ook bijzonder licht toegekend. "Messoudi ging met zijn hoofd naar de bal en zag de speler niet. Hij maakte ook geen beweging en de speler deed dat wel. De beelden werden zelfs niet geraadpleegd", oordeelde Vanhamel na de match.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

 Speeldag 1

Nieuwste reacties