STVV verraste vriend en vijand: "Heel wat media schreven dat we voor de 15e plek zouden spelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
STVV verraste vriend en vijand: "Heel wat media schreven dat we voor de 15e plek zouden spelen"
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

STVV was ongetwijfeld één van de positieve verrassingen van het afgelopen seizoen. Enige domper op de feestvreugde: de Kanaries misten eerst play-off 1 op een haar na en grepen daarna ook nog naast een ticket voor de finale van play-off 2. Toch is Alexis De Sart een tevreden man.

De Sart, die zaterdag tegen Westerlo nog een hoofdrol opeiste met een doelpunt en een owngoal, blikt tevreden terug op het seizoen van de Truienaars. "We kenden een prima seizoen en we wilden absoluut met een positieve noot eindigen", aldus de middenvelder. 

Sint-Truiden werd tweede in groep A van play-off 2, maar vocht tot enkele weken terug wel nog tot de laatste speeldag mee voor een ticket voor play-off 1. "Niemand had dit verwacht in het begin van het seizoen. Heel wat media schreven zelfs dat het moeilijk zou worden om het behoud te verzekeren en dat we voor de 15e plaats zouden spelen."

Attractief gevoetbald en punten gepakt

Het tegendeel werd bewezen. "We hebben een heel seizoen lang attractief gevoetbald, veel punten gepakt en zijn uiteindelijk op een zucht van play-off 1 gestrand. Nochtans kregen we vaak te horen dat we het verdienden om in play-off 1 te staan."

"In play-off 2 zijn we goed begonnen. Maar dan was er de vermoeidheid, fysiek én mentaal, in de groep en zijn we minder goed geëindigd. Maar in het algemeen was het een goed seizoen en dat belooft alleen maar voor het volgende seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties