Scorende Tessa Wullaert en Red Flames sluiten oefenstage in Griekenland af met zege

Bart Ver Elst

De Red Flames hebben hun oefenstage in Griekenland met een positieve noot afgesloten. Onze nationale voetbalvrouwen boekten een krappe zege tegen het gastland.

België heeft de laatste uitmatch van het seizoen in stijl afgesloten. In het lokale Pylos stond er tijdens de rust al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Ella Van Kerkhoven bracht de Flames al vroeg op voorsprong, net voor de pauze verdubbelde Tessa Wullaert de score.

Tien minuten voor tijd scoorde Si Lira nog de aansluitingstreffer, maar de ploeg van bondscoach Ives Serneels gaf de overwinning niet meer uit handen. Het werd 1-2.

Voor Aline Zeler zit het er helemaal op als voetbalster, voor de Flames nog niet. Zeler stopt na de oefenstage bij de Flames en bij haar club PSV. Vanaf volgend seizoen traint ze in Eindhoven de beloften. De Belgische vrouwen spelen volgende week (zaterdag 1/6) aan den Dreef nog een oefeninterland tegen Thailand. Daarna zit het seizoen er helemaal op.