Duitsland en Frankrijk (na omstreden penalty) groepswinnaar met foutloos rapport op WK voor vrouwen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duitsland en Frankrijk (na omstreden penalty) groepswinnaar met foutloos rapport op WK voor vrouwen
Foto: © photonews

Op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk hebben Duitsland, Spanje, China, Frankrijk en Noorwegen zich geplaatst voor de achtste finales. De Duitse en Franse vrouwen doen dat zelfs met een perfect rapport.

Duitsland is na een 0-4 zege tegen Zuid-Afrika, dat geen enkel punt pakte en uitgeschakeld is, groepswinnaar.

In diezelfde groep mogen Spanje en China mee naar de achtste finales. In hun onderlinge duel speelden Spanje en China 0-0 gelijk. Spanje eindigt tweede, China mag als één van de beste nummers drie mee naar de laatste zestien. De Spaanse vrouwen moeten het in de volgende ronde wellicht opnemen tegen topfavoriet Amerika. 

Dubieuze penalty

Thuisland Frankrijk pakte dan weer de volle buit tegen Nigeria na een doelpunt tien minuten voor tijd van Wendie Renard. Al ging daar een omstreden fase aan vooraf. Renard miste haar elfmeter, maar mocht met dank aan de VAR hernemen omdat de Nigeriaanse doelvrouw iets te snel van haar lijn kwam. Een pijnlijk en misschien wel iets te zwaar verdict. 

Met 9 op 9 is het net als Duitsland foutloos én groepswinnaar. Noorwegen, dat met 1-2 won van hekkensluiter Zuid-Korea, eindigt tweede in de groep. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties