De Koude Oorlog met Juf Imke en leerlinge Davinia: "Van haar meer geleerd op een week dan in vier jaar op school"
Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
2 reacties

Imke Courtois en Davinia Vanmechelen komen goed met elkaar overeen

De Koude Oorlog met Juf Imke en leerlinge Davinia: "Van haar meer geleerd op een week dan in vier jaar op school"
Foto: © photonews

Davinia Vanmechelen is een van de jonkies bij de Belgian Red Flames, terwijl Imke Courtois ondertussen al flink wat levens- en voetbalervaring heeft. En dat levert soms wel eens leuke taferelen op, ook tijdens een stage bijvoorbeeld.

“Imke Courtois en ik? Dat klikt wel ja, ook bij Standard klikte het heel goed het afgelopen jaar”, aldus Davinia Vanmechelen in gesprek met Voetbalkrant.com. “We wonen niet ver van elkaar en reden ook altijd samen naar de trainingen in Luik. Ze pusht me ook altijd en pept me op voor de wedstrijden.”

“Ze is ook wel wat een voorbeeld voor mij. Als ik eens een slechte match speel, dan kan ik alles bij haar kwijt en zo kan ik er bovenop komen. Ze ondervraagt me ook over mijn schoolwerk, ja. Ze is een beetje mijn lerares.”

Koude Oorlog

Tijdens de Cyprus Cup werd Vanmechelen ook meermaals ondervraagd door Courtois. “De Koude Oorlog was het thema van de week. Imke is echt heel slim, ik denk dat ik in vier jaar op school nog niet geleerd heb wat ik van haar in een week heb geleerd.”

“Zo zorgt ze dat ik op het goede pad blijf (lacht). Ja, mijn punten zijn wel goed inderdaad. Ik volg TSO en het is wel combineerbaar met het voetbal momenteel. Ik krijg door mijn topsportstatuut ook bijlessen wanneer nodig, dus ik mag niet klagen.”Reacties 2 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Betfirst 200% tot €80 welkomstbonus:

Standard de Liège Standard de Liège wint Gelijk KRC Genk Ladies wint Standard de Liège
Je wint €204 Je wint €210 Je wint €106.2

Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *

Ander voetbalnieuws