Vrouwen Anderlecht openen voorrondes Champions League met knappe zege

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Vrouwen Anderlecht openen voorrondes Champions League met knappe zege
Foto: © Louis Evrard

De vrouwen van Anderlecht zijn momenteel in Edinburgh bezig met de voorrondes in de Champions League. In een minitoernooi met vier gaan ze op zoek naar groepswinst én een stekje in de 1/16e finales van het kampioenenbal.

Op speeldag 1 stond alvast een duel met thuisploeg Glasgow City op het programma, al wordt er voor de voorrondes van de Champions League wel uitgeweken naar Edinburgh door het EK zwemmen, baanwielrennen en gymnastiek in de Schotse hoofdstad.

De thuisploeg van dienst werd meteen geklopt door de paars-witte dames. Ella Van Kerkhoven had paars-wit halfweg de eerste helft met de kop op voorsprong gebracht, wat later trapte Ross een elfmeter voor de Schotten op de paal na handspel van Van Gorp.

Driepunter

Die laatste kon tien minuten voor tijd de match wel helemaal beslissen, met een lage schuiver voorbij Lee Alexander: 2-0. Ivanusa zette de thuisploeg nog op 1-2, maar verder kwamen ze niet meer. Meteen een sterke start voor Anderlecht in het minitoernooi. Vrijdag volgt Leczna, maandag speelt Anderlecht tegen Martve.

Anderlecht speelde met: Odeurs - Merchiers, De Neve, Vanhamel, Deloose - Wijnants (out '88 - in Diki), Tison, Vatafu, De Caigny, Van Gorp - Van KerkhovenReacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws