Wat mogen we van Woluwe verwachten in eerste nationale? "Heb chirurgen en brandweervrouwen in mijn team, maar we gaan voor het hoogst haalbare"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Wat mogen we van Woluwe verwachten in eerste nationale? "Heb chirurgen en brandweervrouwen in mijn team, maar we gaan voor het hoogst haalbare"
Foto: © Sevil Öktem

WS Woluwe is klaar voor een nieuwe seizoen in eerste nationale. Levert dat opnieuw een top-5 op zoals vorig seizoen?

WS Woluwe eindigde vorig seizoen knap tweede in de competitie, op vier punten van kampioen Kontich. Het team wilde een plek in de top-5 afdwingen en slaagde daar grandioos in. Lukt dat ook in het aankomend seizoen? Op 29 augustus openen ze bij Standard B in Luik. 

Sterktes

Ervaring, ervaring, ervaring. Vele speelsters van de Brusselse club kennen het klappen van de zweep al bijzonder lang, inclusief enkele ex-Flames met heel wat jaartjes op de teller. Het maakt van Woluwe een te duchten tegenstander en een moeilijk te ontwrichten blok.

Leepheid en slimme duels winnen? In eerste nationale is het zeker van belang. Bovendien is de motivatie om de andere ploegen een en ander te laten zien zeker nog aanwezig en past alles tactisch snel en makkelijk in elkaar.

Zwaktes

De zin en de goesting om goede wedstrijden te spelen? Die is er zeker. Maar in vergelijking met sommige andere clubs (Club Brugge, Gent B, Genk B, …) zal er mogelijk minder getraind worden elke week en dat kan zijn impact hebben.

Op het fysieke, maar mogelijk ook gewoon op de kwaliteit van het spel. Ervaring kan dan al snel als ‘te oud’ worden omschreven, daar loert de valkuil voor de speelsters. Al deden de Brusselaars het in het voorbije seizoen ook prima. Het zal dus enkel door de professionalisering elders zijn dat Woluwe het misschien moeilijker zal hebben.

Zeer boeiende reeks in eerste nationale

“We willen net als vorig seizoen opnieuw meedraaien aan de top”, aldus coach Tamara Cassimon. “Maar we weten dat het niet makkelijk zal zijn. We hebben veel speelsters met bakken ervaring, maar het is een andere manier van spelen en trainen."

"Ik heb brandweervrouwen en chirurgen in mijn team, dan heb je soms minder te eisen qua trainingsarbeid en moet je met andere dingen rekening houden. Maar we gaan voor het hoogst haalbare en ik kijk uit naar een zeer boeiende reeks in eerste nationale dit seizoen.”Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Zie ook

Ander voetbalnieuws