1e Klasse

Word fan van 1e Klasse!
Facebook
RSS Feed van 1e Klasse Download kalender van 1e Klasse

Club Brugge - Svelta Melsele ()

Vrouwen Club Brugge beginnen aan avontuur in eerste nationale, sterktes en zwaktes onder de loep

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
11 reacties
Vrouwen Club Brugge beginnen aan avontuur in eerste nationale, sterktes en zwaktes onder de loep
Foto: © Leo Stolck

De vrouwen van Club Brugge werden vorig seizoen kampioen in tweede nationale en maken zich zo op voor hun eerste jaar in eerste nationale. Op zaterdag staat een eerste thuisduel tegen Melsele op het programma, met welke ambitie mag het team aan de start staan?

Club Brugge is klaar voor het nieuwe seizoen in eerste nationale en heeft een degelijke voorbereiding achter de rug. De promovendus neemt het op tegen Svelta Melsele, de promovendus van het jaar daarvoor.

Blauw-zwart moet ook in staat geacht worden zich (vlot) te kunnen handhaven in eerste nationale en misschien wel meer. Zelf mikt de club op een stekje in de top-5 in het nieuwe seizoen. De voorbereiding deed alvast het beste vermoeden.

Sterktes

De kern van Club Brugge is grotendeels samengebleven vanuit tweede nationale. Ook in de voorbereidingswedstrijden bleek al dat diverse speelsters goed op elkaar zijn ingespeeld. In het duidelijke systeem met drie verdedigsters is dat nodig, maar rendeert dat ook. De verdediging staat er en lost veel potentieel gevaar op met stevige tackles en de nodige snelheid.

Met Charlotte Laridon werd een speelster binnengehaald die voor extra dadendrang moet gaan zorgen voorin. De standaardsituaties lijken ook iets voor blauw-zwart, dat lengte koppelt aan kopbalsterkte en het kan hierbij de traptechniek van onder anderen Decorte goed gebruiken.

Zwaktes

De basiself zal er zeker staan, maar de vraag is of de kern in de breedte diep genoeg is om in eerste nationale een lang en zwaar seizoen te overleven. Als er blessures zouden opduiken, kan de spoeling op bepaalde plekken misschien te dun blijken.

Het systeem met drie verdedigsters en veel voetballend vermogen is interessant, maar geeft ook ruimte in de rug. De buitenspelval klapt vaak open, maar niet altijd even consistent. Tegen geslepen aanvalsters – zo zijn er toch een aantal in eerste nationale – kan dat tegendoelpunten opleveren en is dat een mogelijk gevaar.

Ter informatie: de eerste wedstrijd tussen Club Brugge en Svelta Melsele wordt om 14 uur gegeven op terrein 6 aan Jan Breydel. Timmy Simons komt de aftrap geven! Reacties 11 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Kalender / Voetbaluitslagen Betfirst
25/08 14:00 Club Brugge Club Brugge 5-2 Svelta Melsele Svelta Melsele Club Brugge - Svelta Melsele
25/08 14:00 Eendracht Aalst Eendracht Aalst 3-2 Moldavo Moldavo Eendracht Aalst - Moldavo
25/08 15:00 Kontich FC Kontich FC 2-2 Gent Ladies B Gent Ladies B Kontich FC - Gent Ladies B
25/08 15:00 Zulte Waregem Zulte Waregem 3-1 Massenhoven Massenhoven Zulte Waregem - Massenhoven
25/08 15:00 Tertre Hautrage Tertre Hautrage 1-1 Famkes Westhoek Diksmuide Merkem Famkes Westhoek Diksmuide Merkem Tertre Hautrage - Famkes Westhoek Diksmuide Merkem
29/08 20:00 Standard Liège B Standard Liège B 1-2 Fémina White Star Fémina White Star Standard Liège B - Fémina White Star
05/09 20:00 Tongeren DV Tongeren DV 0-5 KRC Genk Ladies B KRC Genk Ladies B Tongeren DV - KRC Genk Ladies B
Stand Betfirst
  Ploeg G P
1. Fémina White Star Fémina White Star 21 53
2. Club Brugge Club Brugge 21 48
3. Gent Ladies B Gent Ladies B 21 38
4. Eendracht Aalst Eendracht Aalst 20 33
5. Zulte Waregem Zulte Waregem 22 32
6. Massenhoven Massenhoven 21 32
7. Moldavo Moldavo 22 32
Topschutters Betfirst

Geen doelpunten