? Reconstructie van de rellen tijdens vrouwenclasico op basis van ooggetuigenverslagen
Johan Walckiersdoor Johan Walckiers
Datum
29 reacties

Ooggetuigen zagen een honderdtal zware jongens van Standard arriveren

? Reconstructie van de rellen tijdens vrouwenclasico op basis van ooggetuigenverslagen

De rellen van gisteren tijdens de vrouwenclasico tussen Standard en Anderlecht hebben sporen nagelaten bij de speelsters en de supporters die aanwezig waren. Aan de hand van enkele ooggetuigenverslagen maakten we deze reconstructie.

Het was allemaal kalm begonnen. Mauves Army had een bus ingelegd om de verplaatsing te maken naar Luik om de damesploeg aan te moedigen. Tijdens de wedstrijd staken die bengaals vuur aan, maar nog steeds was er niets aan de hand. De scheidsrechter had door de rookontwikkeling de wedstrijd al wel eens 30 seconden stilgelegd.

Intussen hadden een paar supporters blijkbaar wel al Anderlecht-stickers geplakt op de ruiten en stoeltjes van de jeugdacademie. "Ineens was er lawaai van op de parking en zagen we een aantal mensen vanuit het Anderlecht-vak naar die parking trekken", vertelt een toeschouwer ons.

"Ze kwamen snel teruggelopen: 'Die van Standard zijn daar!', riepen ze." Vreemd, want de poort waardoor ze moeten binnengekomen zijn, moest normaal afgesloten zijn.

Afgesproken?

Wat doet vermoeden dat het helemaal geen afgesproken spel was, maar dat de harde kern van de Rouches verwittigd werd tijdens de match. En toen brak de hel los. "Ze begonnen met vanalles te werpen en hadden matrakken bij zich", klinkt het. "Eentje had zelfs een cornervlag losgetrokken en mee in de tribune genomen." Ook de Anderlecht-fans smeten met bengaals vuur richting die van Standard en omgekeerd.

Blijkbaar waren het ook geen 30 Standard-fans, maar wel een 100-tal, de meesten gemaskerd. Het gros van de Anderlecht-supporters heeft het daarna op een lopen gezet. De speelsters zelf - zwaar aangeslagen en velen in tranen - renden naar binnen. Ouders probeerden zo snel mogelijk hun kinderen in veiligheid te brengen. Toen de politie arriveerde vluchtten alle amokmakers weg. Reacties 29 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *

Ander voetbalnieuws