Schandalig: "Vijftienjarige Red Flames kregen 50.000 dollar aangeboden om match te fixen"
Sander De Graevedoor Sander De Graeve
Datum
0 reacties

KBVB-competitiedirecteur onthult dat jonge Red Flames benaderd werden om match te fixen

Schandalig: "Vijftienjarige Red Flames kregen 50.000 dollar aangeboden om match te fixen"
Foto: © Leo Stolck

Matchfixing gebeurt blijkbaar op elk niveau. Thibault De Gendt, de integrity officer van de KBVB kwam met een ophefmakend verhaal aandraven op de hoorzitting over fraude in het Vlaams Parlement.

Zo werden speelsters van de U16 van de Red Flames aangesproken om een match te fixen. “Het gaat om drie meisjes van vijftien jaar”, aldus De Gendt, opgetekend door Het Nieuwsblad.“Zij werden na een training benaderd door een Turkse man die hen elk 50.000 dollar aanbood om een partij te beïnvloeden."

Zover kwam het niet. "De betrokken meisjes hebben ons als voetbalbond meteen ingelicht. Vervolgens werden de internationale bonden op de hoogte gebracht, net als het federaal parket. Het onderzoek loopt nog. Met dit voorbeeld wil ik aantonen dat matchfixing wel degelijk in elk niveau van het voetbal kan plaatsvinden”, aldus De Gendt.

Informeren over gevaren

“Ook in het jeugdvoetbal. Het blijft dus erg belangrijk spelers en speelsters van jongs af aan te informeren en te waarschuwen voor de gevaren van matchfixing. Daar zullen wij als voetbalbond in de toekomst verder op inzetten.”Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws