Red Flames U19 klaar voor eerste opdracht, maar: "Zwitserland is echt een topland in wording, kijk maar naar wat de Rode Duivels overkwam"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt vanuit Tubeke
Datum
0 reacties
Red Flames U19 klaar voor eerste opdracht, maar: "Zwitserland is echt een topland in wording, kijk maar naar wat de Rode Duivels overkwam"
Foto: © Sevil Öktem

De Belgian Red Flames U19 beginnen op woensdag hun EK-eliteronde met een wedstrijd tegen Zwitserland. Misschien is dat zelfs meteen de beslissende wedstrijd in de groep.

"We beginnen tegen Zwitserland, een stevige tegenstander en misschien ook wel de moeilijkste uit de groep", beseft coach Xavier Donnay. "We willen die match echt winnen en zo een goede start nemen in ons toernooi."

De Flames hebben met Spanje of Duitsland enkele kleppers weten te ontlopen, maar de bondscoach is op zijn hoede: "Het voetbal in Zwitserland groeit enorm. Kijk maar naar het resultaat van de Rode Duivels tegen Zwitserland, ze worden een echt topland. De Flames U19 hebben onlangs ook Engeland geklopt in een oefenwedstrijd twee weken geleden met 2-0."

Zullen goed voorbereid zijn

"We gaan dus zeker voor hen moeten opletten. Dat ze geen Shaqiri lopen hebben? Dat klopt, maar ze hebben echt veel kwaliteiten. En die eerste match is heel belangrijk voor ons, want we willen erg graag naar het EK."

Ella Vierendeels pikte in: "Het klopt dat we de echte kleppers misschien ontlopen, maar Zwitserland is - net als de twee andere tegenstanders - echt een goede ploeg. Maar: we zullen goed voorbereid zijn en met de steun van de fans kan alles."

De drie wedstrijden in Tubeke zijn gratis toegankelijk. Het Belgian Football Centre bevindt zich in de Rue de Bruxelles 486, 1480 Tubeke. Opgelet: rugzakken en tassen zijn niet toegestaan zijn in het stadion. Afspraak om 13 uur voor match 1 tegen Zwitserland.Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws