Interview: De Amerikaanse droom voor de Flames: "Nooit gedacht nog eens naar de States te kunnen"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt vanuit Tubeke
Datum
0 reacties
De Amerikaanse droom voor de Flames: "Nooit gedacht nog eens naar de States te kunnen"
Foto: © photonews

Zondagnacht is het dan zover, de Belgian Red Flames nemen het in Californië op tegen het nummer 1 van de wereld. Wat dat gaat geven? Het is een beetje een droom, zoveel is duidelijk.

Maud Coutereels is een van de meer ervaren Flames, met haar 82 caps op haar conto en al zowat vijftien jaar Flameship in haar carrière. 

  

Dit is historisch voor de Red Flames

"Ik had nooit meer gedacht om nog eens naar de USA te gaan. Het is iets dat we maar een keer in een carrière zullen meemaken. Het is echt een historisch moment, al gaat het maar over een vriendschappelijke wedstrijd."

Geen trillende benen

"Dat we voor zo'n match worden uitgenodigd? Dat zegt echt wel iets. Het toont dat we kwaliteiten hebben en indruk hebben gemaakt. Dit is niet meer het België van tien jaar geleden, we hebben echt stappen gezet en dit is daarvan het bewijs."

"We willen nu tonen dat we een goede ploeg zijn, ook al plaatsten we ons niet voor het WK. En we willen ook genieten van het moment, zonder trillende benen. Dit is een match waar we richting de toekomst toe veel uit kunnen leren."Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws