Red Flames U19 plaatsen zich voor EK na absolute nagelbijter op twee verschillende velden

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt vanuit Tubeke
Datum
2 reacties
Red Flames U19 plaatsen zich voor EK na absolute nagelbijter op twee verschillende velden
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U19 hadden alles in eigen handen om zich te plaatsen voor het EK aankomende zomer in Schotland. Het werd uiteindelijk een absolute nagelbijter.

De Belgian Red Flames hadden alles in eigen handen na een 4 op 6 in de eerste twee wedstrijden en mochten het bovendien opnemen tegen het al uitgeschakelde en puntenloze Polen - al bleken die in hun eerste twee wedstrijden een stugge tegenstander.

Het zou ook blijken tegen de Red Flames, want de Polen lieten zich allerminst zomaar naar de slachtbank voeren, integendeel. Na een eerste verwittiging via Filipczak maakte Wojcik er snel 0-1 van voor de Polen. Lang konden ze niet genieten van die voorsprong, want Petry trapte even later de gelijkmaker snoeihard in het zijnetje.

Daarna kregen we steeds meer een absolute nagelbijter voor de kiezen, waarbij het aan beide kanten opletten was. Doordat het ook in Finland - Zwitserland ondertussen 1-1 bleef, hadden de Flames aan een punt mogelijk genoeg om de groepswinst te pakken.

Late gelijkmaker, dan toch nog EK

De ingevallen Jedlinska maakte er halverwege de tweede helft met een tergend traag steekballetje echter 1-2 van, waardoor het voor de Flames alle hens aan dek was. Alles werd op alles gezet tegen een stug verdedigend Polen. 

Het slotoffensief van de Flames loonde. Buabadi maakte de 2-2, maar ondertussen had Finland er enkele kilometers verderop 1-2 van gemaakt, Dan toch geen EK? Jawel, want ook daar viel in de slotminuut nog de 2-2 en zo is het EK voor de Red Flames binnen!Reacties 2 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *

Ander voetbalnieuws